Георги Давидов, Георги Дойнов и Галя Ечева отново в листата на ФИФА

Публикувано на пн, 19 Дек. 2022
366 четения

Великотърновските арбитри отново са в листите на международните съдии на ФИФА, след като имаха много добро представяне в назначенията си през изтеклата година. Георги Давидов е в листата на главните съдии на втора позиция след Георги Кабаков. В списъка на международните асистенти за поредна година е и Георги Дойнов.
Велико Търново продължава да е с представител и при жените, като сред главните съдии е Галя Ечева. В листата вече не е поради навършване на максималната за международни съдии възраст Йорданка Корчева, която досега бе рекордьор по стаж в световното съдийство – тя бе съдия на ФИФА от 2001 г. досега без прекъсване.
Съдийската комисия на ФИФА одобри общо 33 български рефери за международната сцена през идната 2023 г. Така страната ни ще има с двама съдии повече на международното поле спрямо момента и с четирима повече VAR арбитри, отколкото през 2022 г.
Общо 9 родни имена бяха одобрени от световната централа за ръководещи съдии, в това число и 3 дами – Георги Кабаков, Георги Давидов, Никола Попов, Драгомир Драганов, Волен Чинков, Радослав Гидженов, Християна Гутева, Кристина Георгиева и Галя Ечева. Кабаков и Драганов попадат и в списъка с VAR съдиите ни, заедно с Ивайло Стоянов, Георги Димитров и Васимир Ел Хатиб. Асистент-арбитрите ни пък ще са общо 14, включително и 4 жени – Мартин Маргаритов, Диян Вълков, Дениз Соколов, Мирослав Иванов, Иво Колев, Георги Тодоров, Мартин Венев, Георги Дойнов, Петър Митрев, Христо Хаджийски, Павлета Рашкова, Екатерина Петкова, Дориета Вълева и Лилия Думбалакова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново