Г. Оряховица приема държавното по таекуондо

Публикувано на пт, 7 юни 2013
482 четения

Държавен шампионат по таекуондо за деца и открит турнир за кадети ще се проведе в Горна Оряховица на 8 юни. Спортна зала “Никола Петров” за първи път ще посрещне състезание по таекуондо от такъв ранг. Досега са заявили участие 19 клуба и над 230 състезатели. Домакините от ТК “Хемус” ще се представят с 23 състезатели на възраст от 7 до 14 години. Официалното откриване на първенството е насрочено за 12.00 ч., а срещите започват два часа по-рано. Организатори на шампионата са Българска федерация по таекуондо WTF със съдействието на Община Горна Оряховица и ТК “Хемус”.
“Подобен турнир се прави за първи път в област Велико Търново. Състезанието ще бъде атрактивно и интересно за зрителите, тъй като в таекуондото непрекъснато навлизат нови техники”, информира председателят на клуба Румен Димитров.
С презентация, показваща 10-годишната история на КТ “Хемус”, в Горна Оряховица стартираха в началото на седмицата Дни на таекуондото. На презентацията клубът бе представен в снимки и спортни постижения за периода 2003-2013 г. КТ “Хемус” е единствен на територията на областта, развиващ олимпийско таекуондо.
В сряда тържествата по случай 10-годишнината на клуба продължиха с благотворителен концерт в подкрепа на децата без родители от “SOS – Детски селища” – Трявна. Концертът събра на едно място музикални, танцови и спортни таланти. Подобаващо място в програмата заеха демонстрациите на таекуондистите.
Пяха възпитаниците на Аделина Колева от ВС “Нова музика”, които връчиха и поздравителен адрес от името на НЧ “Напредък”. Танцуваха балерините от “Грация” с художествен ръководител Соня Георгиева, “Калина” с ръководител Калинка Генова, “Етна” на Надежда Стойчева. Представиха се и двата клуба по акробатика – “Локомотив” на Здравко Великов и “Джим денс” на Йорданка Кочева. Основателят на клуба и старши треньор Румен Димитров получи специален плакет от името на Общината, връчен му от зам.-кмета Йорданка Кушева. От своя страна ТК “Хемус” отличи хората, които помагат на спорта.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново