Футболният турнир в Павликени ще носи името “Трифон Иванов”

Публикувано на чт, 26 окт. 2017
240 четения

Футболният турнир в зала в Павликени от тази година ще носи името на големия български футболист Трифон Иванов, съобщи кметът инж. Емануил Манолов. Надпреварата се организира от Община Павликени и Спортна зала “Йордан Петров – Графа”, под патронажа на градоначалника.
За разлика от предишните години, когато право на участие имаха само местни футболисти, вече ще могат да се включат и играчи от цялата област. В един отбор в игра се допускат едновременно не повече от трима състезатели, картотекирани и участващи в аматьорски футболни клубове. Състезатели на професионални клубове и на възраст под 16 години нямат право на участие.
Турнирът “Трифон Иванов” ще бъде открит на 20 ноември от 17:30 ч., а финалът е насрочен за 21 декември. Тази дата може да претърпи и промяна, тъй като зависи от броя на отборите, които ще заявят участие. Турнирната такса на тим е 100 лева, а записването ще продължи до 15 ноември. Техническата конференция и тегленето на жребия са насрочени за следващия ден от 17:30 ч. в спортната зала. Победителят ще бъде премиран с 300 лева, вторият в класирането с 200, третият със 150 лв. Предвидени са индивидуални награди и грамоти.
Регламентът предвижда срещите да са от по две полувремена, всяко по 20 минути. На терена са 5 полеви играчи и вратар, който пази без ръце, но са разрешени само леки удари. Гол с крак се зачита само от маркираното поле, но с глава може да бъде отбелязан от всяка точка на терена. Наказателен удар се изпълнява само от центъра по въздух, като всички играчи са зад централната линия.
Първи жълт картон носи наказание от 2 минути на провинилия се футболист. При втори жълт картон, играчът се отстранява с червен и след 2 минути има право да влезе нов състезател. При директен червен картон наказаният футболист не се допуска в игра до края на турнира, гласи още атрактивният регламент.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново