Футболни клубове почетоха паметта на Петър Христов

Публикувано на пт, 12 Ян. 2018
1261 четения

Футболните клубове от Великотърновския регион почетоха паметта на застреляния в понеделник бизнесмен Петър Христов. В последните години той активно подпомагаше клубовете от областта. Неговата фирма “Лактима” бе основен спонсор на детския СК “Болярчета”. През 2016 г. във В. Търново бе открит спортен комплекс “Балкан Арена”, изграден от фирмата му. Откриването тогава уважиха спортният министър Красен Кралев и кметът на града Даниел Панов. “Благодаря ви, че за пореден път застанахте зад мен и моя екип. В името на децата от СК “Болярчета” обещах да осъществим тяхната мечта. Когато преди 20 години поемахме бизнеса, решихме да превръщаме мечтите на хората в реалност. Каня всички деца на Велико Търново да спортуват тук”, заяви тогава Петър Христов.
Той бе основен спонсор и на аматьорските ФК “Лозен” (Сухиндол) и “Спарта” (Самоводене), а преди 2 г. влезе и сред основните спонсори на “Локомотив” (Горна Оряховица), чийто президент Петър Христов бе през 90-те години, когато клубът отново бе в “А” група. Бизнесменът бе и първият президент на “Локо” (ГО) в професионалния футбол, като с него тимът достигна до 8-ото място в “А” група, и до последно сега помагаше финансово на клуба.
Преди година пък бе подпомогнат двукратно и “Етър”, което осигури зимния лагер на тима в Балчик. “Ние сме компания със социално отговорно поведение, помагаме в различни сфери, повечето дори не стават обществено достояние. “Етър” има нужда от всякаква подкрепа в момента. Става въпрос за социално отговорно поведение към спорта, защото той е социален отдушник на хората”, заяви тогава Петър Христов, като подчерта, че няма намерение да влиза пряко в “Етър”. “Важно е да е ясно, че не се интересуваме от футбола като обществен инструмент, политически инструмент или нещо подобно”, категоричен бе тогава бизнесменът. Неговият брат Димитър Манолов през 2010 г. бе изпълнителен директор на “Етър 1924”.
Първи вчера почетоха паметта му от СК “Болярчета”. “Преди години, когато никой друг не го направи, един човек повярва в нас. Подаде ни ръка и сбъдна една наша мечта. Без да изисква нищо и споделяйки победите и постиженията ни с нас… Поклон пред светлата му памет! Клубът ни изказва най-искрени съболезнования на близките на Петър Христов!”, се казва в съобщението на “Болярчета”.
Със съболезнователно съобщение излезе и ръководството на “Локомотив” (ГО). “Клубът ни загуби човек, който през всичките години е живял с болките и тревогите ни. Той участваше активно в проекта за възраждане на клуба и до последния си дъх не щадеше сили и средства по отношение финансирането на “Локомотив”. Завинаги един от нас!”, се казва в съобщението. Във ВИП ложата на стадион “Локомотив” ще бъде запазено кресло с името на Петър Христов.
Поклонението е днес от 12 ч. в ДКС “Васил Левски”, където преди две години по същия начин бе изпратен и Трифон Иванов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново