Футболисти на “Етър-2” положиха изпити за помощник-треньор

Публикувано на чт, 30 май 2024
237 четения

Зрелостниците от Спортно училище “Георги Живков”, сред които и доста футболисти от “Етър-2”, положиха и последния си практически държавен изпит. При завършване на обучението си възпитаниците на училището получават в дипломата си втора специалност “Помощник-треньор”. За да получат тази квалификация, те държат изпити – първо по теория, а после и практически. Теоретичният изпит бе на 20 май, а практиката – от 27 до 29 май.
Изпитът бе под формата на тренировка, която зрелостниците водиха с по-малките футболисти на терена “Трифон Иванов” пред комисия с представители на “Етър”, на Спортното училище, на синдикатите, на БФС, като присъстваха лично председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и директорът на училището Снежина Михова. Сред практическите занимания са теми като овдавяване на топката, усъвършенстване на правия удар, на финтовите умения, развитие на качествата гъвканост, сила и мн. др.
14 са зрелостниците в специалността “Футбол”, сред тях са играчите от втория отбор на “Етър” Росен Върбишки, Атанас Атанасов, Георги Иванов, Димитър Колев, Радостиан Димитров, Денис Мартинов, както и Цвети Василева от женския тим на “Етър” и др. В края на обучението си освен дипломата за средно образование те получават и квалификация “помощник-треньор”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново