Фотофиниш реши борбата в група “А”, ясни са първите четвъртфиналисти

Публикувано на пт, 22 ян. 2016
563 четения

“Геги Трейд”

Крайно интересен финал се получи в Група А на зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”, където три отбора завършиха с равни точки и се наложи да се прави отделно класиране за мачовете помежду им.
Дотам се стигна, след като “Геги Трейд” взе важна победа с 2:1 над “Продължаваме напред” и на практика и двата отбора се класираха за четвъртфиналите. Иван Колев откри в 16-ата минута, след почивката Валентин Тодоров изравни, но в 33-ата минута Димитър Нешев донесе победата за “Геги Трейд”.
“Брайтън” пък разгроми с 5:2 “Илстрой” и също събра 6 точки. Цв. Ганчев откри за съперника, но Ст. Петков, Ив. Михайлов и Тих. Недялков доведоха нещата до 3:1. Хр. Костадинов намали, но с още два гола в последните десет минути Тихомир Недялков стигна до хеттрик и оформи победата на 5:2.
Така три отбора – “Брайтън”, “Продължаваме напред” и “Геги Трейд”, завършиха с по 6 точки и се наложи да се прави отделно класиране само от мачовете между тях. И там отборите са с равни точки – по 3. “Продължаваме напред” обаче е с голова разлика 4:3, “Геги Трейд” с 2:2 и двата тима продължават на четвъртфиналите, а “Брайтън” с 2:3 остана трети. “Брайтън” обаче има сериозни шансове също да продължи, тъй като по регламент за елиминациите отива и един отбор от третите, който е с най-добри показатели.
В група Б битките също завършиха, но без драма. “Амфора” (Драганово) взе третата си поредна победа – 5:2 над “Палавници”. 4 гола наниза Димитър Кушев, а един – Любослав Витанов. За “Палавниците”, които останаха последни в класирането, два гола върна Цветан Митев.
В директен мач за второто място “Gang Bang” разби с 4:2 “Аутсайдерите”. Димитър Цонев откри за горнооряховци още във 2-ата минута и този резултат се запази до почивката. Марио Йовов изравни в началото на втората част, но Димитър Димитров добави два гола за 3:1. Отново Цонев вдигна на 4:1 и чак в самия край Пламен Танев върна втори гол за “Аутсайдерите”, които също отпаднаха. Днес: 17 ч. “Ветеран турист” – “Ресторанти Щастливеца”, 18 ч. “Лайтс” – Видимо доволни”, 19 ч. “Тремол – Яна-1” (Ресен), 20 ч. “Тоти транс” – “Банка ДСК”.

Група А
Крайно класиране:
1. Продължаваме напред 8:4 6
2. Геги Трейд 5:4 6
3. Брайтън 7:3 6
4. Илстрой 3:12 0

Класиране между първите три отбора:
1. Продължаваме напред 4:3 3
2. Геги Трейд 2:2 3
3. Брайтън 2:3 3

Група Б
Крайно класиране:
1. Амфора 13:6 9
2. Gang Bang 10:7 6
3. Аутсайдерите 6:8 3
4. Палавниците 3:11 0
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Ангел Ганцаров

loading...
Пътни строежи - Велико Търново