Феновете питат в отворено писмо за липсата на тренировъчни терени

Публикувано на чт, 8 февр. 2018
87 четения

Феновете на “Етър” от всички фракции на агитката и на Фенклуб “Етър” излязоха с отворено писмо по повод липсата на тренировъчни терени и условия за подготовка на футболистите и подрастващите. То е адресирано до спортната общественост и всички ръководни фактори в Община В. Търново.
“Вече две десетилетия Велико Търново страда от липсата на тренировъчни терени и бази, в които представителният отбор на “Етър” и над 500 деца от школата да извършват своите пълноценни занимания! Поради липсата на нито едно тренировъчно игрище в града, мъжкият отбор е принуден да провежда подготовката си в близки населени места под наем, за да поддържа статута си на професионален отбор. Ежедневно децата от ДЮШ са принудени да пътуват по селата за провеждане на своите тренировки, където условията на месните терени са крайно недостатъчни и неблагоприятни. Тренировъчният процес в подобни условия е неефективен и крие риск от травми и контузии, а при все че говорим за деца – нашето бъдеще! Треньорите от школата изпитват сериозни затруднения при провеждането на заниманията, тъй като наличните условия са крайно неподходящи за нормален тренировъчен процес! Родителите са принудени да закупуват топки, екипи и да заплащат такси за тренировки на изкуствени частни терени, тъй като такива не им се предоставят или ако се предоставят те са в окаян вид! Много често се налага родителите сами да извозват деца си до населените места, където се провеждат заниманията, но ако и самите те нямат тази възможност, се налага децата да пропуснат тренировъчния процес, който е така важен за бъдещото им развитие като таланти на Велико Търново”, алармира се в отвореното писмо.
Привържениците се обръщат с конкретни въпроси: какво става с проекта за игрище западно от “Ивайло”, защо се чака финансиране от държавата, а местната власт и бизнесът не се преборят с проблема, защо бе разрушен теренът в Старото военно училище, а обещаната алтернатива вече 7 г. не е факт, как да бъдат убедени децата на В. Търново да тренират в ДЮШ на “Етър” при липсата на терени в града и др.
“Призоваваме всички ръководни фактори да обсъдят час по-скоро реализацията на проектите за тренировъчни бази и да намерят форма, под която да съобщят решението си на гражданите, преди нещата да са излезли извън контрол”, завършва отвореното писмо, подписано от Фенклуб “Етър”, “Хелс Ултрас”, “Ултра Фронт Боляри”, “Сърдитите Старчета”, “Извънземните” и “Етър G Фронт”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново