Фен на “Етър” пътува с колело из България за всички мачове

Публикувано на ср, 21 сеп. 2016
182 четения

Едва ли има някой на стадион “Ивайло”, който не познава Гената, както наричат Евгени Генчев. Той е един от най-екзотичните фенове на “Етър”, известен с това, че пътува с колело из България за всяко гостуване на “виолетовите”.
Гената вече не помни от колко години върти педали по шосетата на родината, за да гледа любимците си от “Етър” на живо, но признава, че са най-малко 7-8. За мачове на етърци е пътувал и в “А”, и в “Б”, и във “В” група. Най-далечната дестинация е Видин – цели 360 км.
За далечните разстояния Гената тръгва от Велико Търново още предишния ден и спи, където успее да си намери нощувка. За пътуването във Видин спал в Берковица в една къща срещу 3 лв. Почти няма град, до който не е ходил с велосипеда, като сред наой-далечните са още Благоевград, Лом, Несебър, разбира се, пътувал е и до Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив…
Колелото на верния привърженик на етърци, разбира се, е в лилав цвят, той си го определя като “обикновен бегач”.
Последният мач, на който Генчо бе с колелото, е в София дербито срещу “Септември”. Най-хубавото от всичко обаче е, че след всеки мач не му се налага да кара обратно до Велико Търново. Отборът на “Етър” по традиция го взема със себе си в автобуса обратно, а колелото отива в багажника.
Следващото пътуване на Гената е пак до София – в понеделник, 26 септември, когато “болярите” гостуват на столичния “Локомотив”. Само обаче ако си вземе почивен ден. Иначе на домакинските мачове Евгени е пак неизменно до отбора, тъй като е носач на носилката по време на двубоите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново