Етърци продължиха уникалната серия: вече 390 минути не са допускали гол

Публикувано на вт, 8 Дек. 2020
183 четения

Христо Иванов в пореден мач опази вратата си суха.

Отборът на “Етър” продължи уникалната си серия без допуснат гол във вратата си. След гостуването във Варна на “Черно море”, в което вратарят Христо Иванов отново опази мрежата си суха, великотърновци не са инкасирали попадение вече 390 минути.
“Виолетовият” тим, който е инкасирал най-много голове досега в първенството – 31, в момента прави положителна тенденция и опазва мрежата вече в четири поредни мача.
За последно във вратата му се разписа бившият етърец Педро Лагоа в 63-тата минута на двубоя във Враца. След това етърци завършиха 0:0 у дома с “Арда”, направиха нулево реми и при гостуването на “Славия” в дебюта на Александър Томаш, след което записаха и първите си две победи в първенството с по 1:0 над “Царско село” и “Черно море”. Така официалните минути без попадение в мрежата им са 387, а като се отчете и добавеното време в срещите те приближават 400.
Заслугата е както на защитата, така и на вратарите Анатоли Господинов (пазил в един мач) и Христо Иванов, който е безпогрешен в последните три срещи. Неслучайно стражът бе избран и за Играч на мача във Варна.
Междувременно кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов поздрави футболистите и треньорите на “Етър” за победата над “Черно море”. “Втора победа за отбора на “Етър” в рамките само на три дни и изключително важни три точки срещу състава на “Черно море” във Варна. Успехът е и първият на отбора в мач, игран навън от “Ивайло”. Поздравявам момчетата и треньорското ръководство и нека успешният ход продължи!”, написа Даниел Панов на официалната си страница във Фейсбук.
Силното представяне на тима след идването на новия старши треньор Александър Томаш извади отбора от последното място в класирането. След 15-ия кръг “Етър” е на точка пред “Славия”, който има обаче още едно гостуване във Враца.
В последния си мач за годината “болярите” ще приемат пряк конкурент в битката за оцеляване – на 15 декември, вторник, от 17:30 ч. те посрещат на стадион “Ивайло” отбора на “Монтана”.
Другата добра новина от клуба е, че след поредните тестове за коронавирус, които тимът минава задължително в началото на всеки месец, всички резултати на футболистите и треньорския щаб са отрицателни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново