Етърци подписаха с халф, искан от Венгер в “Арсенал”

Публикувано на пт, 19 ян. 2018
215 четения

Офанзивният халф Велко Батрович стана четвъртото ново попълнение на “Етър”. 23-годишният черногорски полузащитник парафира договор за година и половина с “виолетовите”, като преди това премина медицински тестове и се присъедини към подготовката на отбора.
Батрович е роден на 5 март 1994 г. в Подгорица. Юноша е на местния “Бумбара”, а през 2010 г. преминава в младежкия тим на “Партизан”. В мъжкия футбол дебютира с екипа на “Зета”, а през 2012 г. подписва договор с полския “Видзев” за 3.5 години. Първия сезон играе 6 мача, но в следващите два става основен играч и натрупва 58 мача с 4 гола за “Видзев”. От 2015 г. играе в Словения в местните “Завръч”, “Домжале” и “Кръшко”, като за два сезона има общо 38 мача и 6 гола. Има мачове за националния отбор на Черна гора до 21 г.
Велко Батрович е поливалентен играч в атаката, като може да играе по левия и десния фланг и зад централния нападател. Любопитен момент в кариерата му е, когато едва 15-годишен през 2009 г. е поискан от Арсен Венгер в “Арсенал”, като е сочен за “Новия Лионел Меси”. Тренира с втория отбор на “артилеристите”, но до договор не се стига, тъй като не е от страна – членка на Европейския съюз. Според медиите тогава е бил в полезрението и на “Милан”, “Атлетико” (Мадрид) и “Олимпиакос”.

Батрович: “Искам да покажа най-доброто”

Новото попълнение на “Етър” Велко Батрович даде първото си интервю като футболист на “виолетовите”.
– Велко, разкажи малко повече за кариерата си досега?
– Аз съм от Черна гора, играл съм досега в Полша и Словения. В Полша бях три години във “Видзев”. За първи път съм в България и се надявам да покажа най-доброто от себе си.
– В кои отбори още си играл?
– В Словения бях две години и половина. Първо в “Завръч”, после в “Домжале” и “Кръшко”. Роден съм през 1994 година. Имам мачове и за юношеските и младежките отбори на Черна гора, последно за националния тим до 21 г.
– Най-силният ти пост?
– Атакуващ полузащитник, мога да играя като ляво и дясно крило, навсякъде в атака. Но най-силната ми позиция е зад централния нападател.
– Каква е историята с искането ти от “Арсенал”?
– Повикаха ме през 2009 г., когато бях една на 15 години. Опитаха се да ме картотекират, но възникна проблем, защото Черна гора не е част от Европейския съюз. Бях под 18 години и затова беше невъзможно да остана.
– В Академията на “топчиите” ли беше?
– Да, като тренирах с втория тим на “Арсенал”.
– Медиите са те наричали “Новия Меси”?
– Когато бях във “Видзев”, започнаха да ме наричат така, но нямах късмет да покажа пълните си качества. Но сега се надявам да покажа на какво съм способен.
– Как стана връзката ти с “Етър”?
– Моят мениджър ми се обади, след като са контактували с Красимир Балъков, гледали са ме и са поискали да дойда тук.
– Говори ли ти нещо името Балъков?
– Чувал съм доста за него. Знам, че е звезда тук в България, бил е голямо име и голям играч на “Спортинг” и “Щутгарт”.
– Знаеш ли нещо за българския футбол?
– Знам големите имена от българския футбол и клубовете, в които играят в Европа. Димитър Бербатов, Стилян Петров, Балъков…
– За колко време е договорът ти с “виолетовите”?
– До 30 юни 2019 година.
– Какво очакваш като играч на “Етър”?
– Ще дам най-доброто от себе си. Ще направя така да покажа всичко, на което съм способен.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново