Етърци и “Болярчета” тръгват за медали на финалите в Трявна

Публикувано на пт, 10 юни 2016
241 четения

Държавни финали за шампионската титла на Футбол 7 и Футбол 9 предстоят от днес до неделя в Трявна. Три отбора от двата великотърновски клуба “Етър” и “Болярчета” придобиха право на участие във финалите и имат реални шансове за медали.
На Футбол 7 играчите на “Етър”, набор 2005 г., се класираха убедително за крайната фаза, като завършиха първи в първенството, а на плейофа отстраниха и “Литекс” с 5:4.
В Трявна първият им мач е утре от 9:00 ч. срещу “Национал” (Сф), а от 17:30 ч. срещат “Берое” (Стара Загора). В неделя възпитаниците на треньора Стефан Ангелов играят от 10:30 ч. с “Черноморец” (Бургас) и в зависимост от класирането си в групата следобед са мачовете, разпределящи от 1 до 8 място. В другата група “Б” са “Дунав”, “Ботев” (Пд), “Царско село” и “Монтана”.
На Футбол 5 първенец в междуобластното първенство стана “Болярчета”, които придобиха право да са сред осемте най-добри във възраст 2006-2007 г. Техните мачове в Трявна започват още днес следобед, две срещи играят утре, а в неделя са финалите. Съперниците на “Болярчета” в група “Б” са “Национал” (София), “Орлета” (Пазарджик) и “Нефтохимик” (Бургас). В същата надпревара право на участие получиха и момчетата от “Етър”, които завършиха втори в първенството. Те стартират днес в предварителна група “А” от 16:00 ч. срещу “Монтана”, утре от 9 ч. играят с “Ботев” (Пловдив), а от 10 ч. с “Червено знаме”. Финалите от 1 до 8 място са в неделя, когато е и тържественото награждаване на призьорите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново