Етърци биха “Локо” (ГО) като гости с 5:1 и 3:1, направиха им “влакче”

Публикувано на вт, 19 сеп. 2017
273 четения

Децата на “Етър” направиха “влакче на победата” в Горна Оряховица след двете си победи.

Две чудесни победи взеха малките футболисти на “Етър” във втория кръг от първенството на Футбол 7 и Футбол 9. “Виолетовите” разбиха като гости горнооряховския “Локомотив”, като набор 2006 г. се наложиха с 3:1, а набор 2007 г. бяха още по-убедителни и постигнаха победа с 5:1. Мачовете се играха на стадиона на “Захарни заводи” в Горна Оряховица, като любопитното бе, че и в двата домакините повеждаха с 1:0, но после претърпяха тежки загуби.
Двубоят при родените 2006 г. започна с възлова ситуация още в 5-ата минута, когато бе отсъдена дузпа за “Локо” (ГО) с червен картон за вратаря на етърци и “железничарите” поведоха. Това обаче не стъписа момчетата на треньора Стефан Николов и още през първата част Стилиян Иванов успя да изравни с удар с левия крак – 1:1. След почивката, макар и с човек по-малко, “виолетовите” натиснаха и активно потърсиха победата. 12 минути преди края на мача Диян Марков вкара ценен гол за 1:2, а три минути преди последния съдийски сигнал Георги Здравков окончателно реши мача с трето попадение.
Сходен бе развоят и на мача при набор 2007 г. “Локомотив” (ГО) поведе още във 2-ата минута с 1:0, но това не смути етърчетата. Радослав Найденов изравни резултата за 1:1, а Християн Цветков вкара втория “виолетов” гол.
Надмощието продължи и Тонислав Донков съвсем приключи интригата с попадение за 1:3, а до края на мача Християн Цветков и Ради Найденов нанизаха по още един гол за крайното убедително 1:5. Домакините от “Локомотив” бяха поздравени от етърци с “влакче на победата”.
И двете формации на “Етър” продължават чудесното си представяне в първенството с пълен актив от 6 точки в челото на класирането, след като на старта бяха взели разгромни победи над “Изгрев-93” (Царевец) с 11:0 и 5:0.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Деница ТРИФОНОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново