Етърци биха с 3:1 “Вихър” (Славяново) в здрав мач

Публикувано на вт, 15 сеп. 2015
207 четения

“Етър” взе петата си поредна победа в първенството, като се наложи с 3:1 срещу “Вихър” (Славяново). Близо 800 зрители на стадион “Ивайло” видяха здрав мач с много битка, шест жълти и два червени картона. Още от началото на мача се разбра, че съперникът от Славяново е най-стабилният от досегашните противници на “виолетовите” този сезон. Гостите играха подредено и организирано и въпреки че действията се водеха основно в тяхната половина, рядко допускаха опасности пред вратата си.
Още в 3-ата минута силен удар на Байчев срещна тялото на защитник пред голлинията, но после половин час не последваха опасности, освен опасно центриране на Николаев, което вратарят боксира, и удар на Илко Трифонов от въздуха, при който след рикошет топката излезе в корнер. “Болярите” атакуваха непрекъснато и изпълниха 6-7 корнера пред вратата на гостите, но до чисто голово положение не се стигна.
“Етър” все пак поведе в 36-ата минута, когато вратарят Линев изпусна топката и тя попадна у Джихат Кямил. От малък ъгъл халфът я насочи в мрежата, разписвайки се в пореден мач – 1:0.
Само след три минути трибуните отново изригнаха – силно играещият по фланга Сашо Кирилов бе намерен прецизно от дълбочина и пусна перфектно пред вратата на Николай Николаев за 2:0. Така Николаев наказа противниковите отбори с гол в четвърти пореден мач.
Гостите също поглеждаха напред и в 48-ата минута Иван Иванов бе изведен сам срещу вратаря и стреля, но с блестяща проява Цанков опази мрежата си суха. За “Етър” пък последователни удари на Кямил и Байчев в пеналта срещнаха телата на защитници. В 57-ата минута Байчев отправи слаб удар във вратаря, а пет минути по-късно Трифонов центрира от фаул и защитник на гостите едва не си вкара автогол, като с глава стреля до гредата.
“Виолетовите” имаха две чисти възможности окончателно да решат мача с трето попадение, но ги пропуснаха. В 76-ата минута Иван Петков намери в добра позиция Добри Петров, но той би над гредата, а при следващата атака Альоша Илиев бе изведен в отлична позиция, но ударът му нацели напречната греда.
“Вихър” стигна до гол седем минути преди края. След центриране от корнер Евгени Систов с глава стреля под гредата и вкара първото попадение в мрежата на “Етър” в това първенство – 2:1. До интрига обаче не се стигна – още след центъра Николай Николаев нахлу на скорост отляво и пусна пред вратата на Илиев, който реши мача с първия си официален гол с виолетовия екип – 3:1.
Чест прави на етърци, че наложиха волята си в здрав мач срещу много нахъсан съперник. На няколко пъти на терена имаше по-остри влизания, които доведоха до шест жълти картона, а в самия края Светослав Кръстев събори на земята Иван Петков и той стана и се включи в разправията между двата тима, като реферът Станимир Тодоров показа червени картони и на двамата.
Силната игра на гостите от Славяново бе помрачена само от опитите за провокации, продължили и след мача. Дали хъсът, който показа “Вихър”, ще бъде на същото ниво и в сряда, когато приема “Ботев” (Враца), ще покаже бъдещето… А за “виолетовите” остана удовлетворението, че наложиха волята си в здрав и оспорван мач.
“Етър”: Цанков, Кирилов (66 М. Николов), Минков, Ангелов, Иванов, Генчев, Н. Николаев, Кямил, Трифонов (66 Илиев), Петков, Байчев (75 Д. Петров).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново