Етърки надвиха “Риал” от 3:0 до 4:3

Публикувано на ср, 29 Ное. 2017
127 четения

Важна победа постигна женският футболен тим на “Етър” в мач от поредния десети кръг на първенството на “А” група. Състезателките на треньора Валентин Витанов надвиха с 4:3 на стадиона в Ресен отбора на “Риал” от пернишкото с. Ковачевци, който е предпоследен в класирането.
Великотърновки имаха превес през целия мач и водеха заслужено с 3:0 и после с 4:1, но накрая допуснаха намаляване и дори се наложи да спасяват трите точки. Първото полувреме бе много силно за етърки, които не само взеха аванс от три попадения, но и направиха поне 5-6 пропуска. Лора Петрова откри резултата в още 3-ата минута, след като бе изведена от Даяна Георгиева. Отново капитанката на етърки покачи на 2:0 в 16-ата минута, като този път Недрет Заструг я изведе срещу вратарката на гостенките. Двете изработиха и третия гол в 28-ата минута, като пак Лора Петрова бе изведена сама срещу вратата на “Риал” и със силен удар направи 3:0, като стигна до хеттрик.
Междувременно вратарката на съперника Ива Тодорова бе спасила още удари на Лора Петрова, Мирела Моева и Теодора Йорданова от отлични позиции. В 31-ата минута обаче великотърновки не реагираха при статично положение и Лора Симеонова намали на 3:1. Минута преди почивката Мирела Моева остана сама срещу вратарката Ива Тодорова, която отново спаси.
Добре започна и втората част с ново попадение на етърки – Мирела Моева отне топката от съперничка и този път не сбърка за 4:1. След този резултат обаче “болярките” се поотпуснаха и в 63-ата минута Полина Ръсина успя да намали, след като прехвърли вратарката Румяна Новакова от 25 метра. Последва нов пропуск на Мирела Моева в атака, за да дойде 73-ата минута, в която отново Ръсина бе изпусната отдясно и с диагонален изстрел върна интригата – 4:3. В самия край на мача нападателката на гостенките от Ковачевци можеше дори да донесе и точката за противника, но Румяна Новакова се намеси добре и отрази удара ѝ от упор.
“Етър”: Р. Новакова, Иванова, М. Андреева, Н. Джикелова, В. Владимирова, Йорданова, Л. Петрова, Стоянова, Н. Заструг, М. Моева, Д. Георгиева.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново