Етърки до 15 г. – първи в Царева ливада

Публикувано на вт, 24 окт. 2023
125 четения

Футболистките на “Етър” до 15 години спечелиха безапелационно първия си турнир от първенството в Царева ливада. Възпитаничките на Валентин Витанов грабнаха две победи, без изобщо да допуснат гол във вратата си.
Четири отбора участваха в надпреварата – “Етър”, “Янтра” (Габрово), “Севлиево лейдис” и “Светкавица” (Градежница). В първия си мач етърки срещнаха момичетата от Градежница, които се явиха само с осем състезателки. Валентин Витанов възложи на своите да играят само с едно докосване, а след 5:0 до петата минута “болярките” спряха да вкарват голове и така завърши мачът. В другата среща “Янтра” победи севлиевки с 2:1. Така на финала се срещнаха “Етър” и “Янтра”, като великотърновки спечелиха убедителна победа с 8:0. С хеттрик се отчете Карина Попова, два вкара Лора Василева, а по един – Теодора Сомова, Теодора Димитрова и Зорница Коева.
Три състезателки на “Етър” са извикани в националния отбор на България до 19 г., които ще участват в евроквалификациите. Това са Михаела Михайлова, Мартина Илиева и Анастасия Трифонова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново