Две шампионски и една вицешампионска титла за отборите на “Лато” от “Дряново къп”

Публикувано на чт, 27 юни 2024
62 четения

С купи и златни медали се завърнаха малките футболисти на “Лато” (Свищов), родени 2014 и 2016 г., а малчуганите от набор 2015 грабнаха купата и медалите за второ място. Възпитаниците на Ангел Ангелов и Димитър Петков участваха в надпреварата в три възрастови категории и се срещнаха с отбори от цялата страна и Полша.
Над 500 талантливи деца мериха сили на терените в спортен комплекс “Локомотив” в Дряново и на стадион “Републиканец” в Царева ливада.
Организатори на спортната проява, която се превърна в празник на детския футбол и приятелствата, са Община Дряново и ФК “Локомотив 1927”, които бяха подготвили много награди и изненади за участниците.
Шампионската титла на футбол 5 безапелационно бе спечелена от латовци, след като надиграха всички отбори в категорията си.
Освен купа и златните медали при децата, родени 2016 г., индивидуалната награда за най-добър нападател бе връчена на Ангел Ангелов. При децата, родени 2014 г., където се състезаваха най-много отбори на Футбол 7, малчуганите от “Лато” категорично надиграха всички отбори в своята група, а на финала с убедителното 6:1 се наложиха над “Локомотив” (Горна Оряховица) и безапелационно грабнаха шампионската купа.
За най-полезен играч на турнира бе обявен капитанът на отбора Александър Караджов.
Футболните надежди на “Лато” при деца, родени 2015 г., на Футбол 7, подкрепени от малчугани набор 2016, също са без загуба в категорията си. Те имат 5 победи и едно равенство, но по-добрата голова разлика на “Фортуна” класира плевенчани на първо място.
В тази възрастова категория Робърт-Джуниър Макнийл (2016 г.) бе отличен за най-добър защитник, а най-добър вратар е Валентин Копоев.
Всички деца, водени от треньорите Ангел Ангелов и Димитър Петков, въпреки горещината и ранното ставане, показаха волята, хъса и желанието си за победа и отново доказаха класата на школата си.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново