Двама шведи подписаха договори с тима, пристига и финландец – “двойник на Меси”

Публикувано на ср, 13 февр. 2013
766 четения

Шведите Сони Карлсон и Мехмет Мехмет.

От “Етър” официално представиха първите две от новите попълнения. Всички играчи, с които са подписани договори по време на лагера в Анталия, ще бъдат официално обявявани, след като във В. Търново документите минат и през нотариус. Шведите Сони Карлсон и Мехмет Мехмет се прибраха в неделя като част от първата група от 8 човека и вчера се появиха на “Ивайло”.
Сони Карлсон е централен нападател, на 24 г. е и е висок 190 см, тежи 88 кг. Баща му е швед, а майка му – от Босна, самият той говори и сърбохърватски. Юноша на “Хакен” (Гьотеборг), играл е в “Ландскрона” и “Люнгшиле”. “Изкарах цялата подготовка в Анталия, вкарах гол плюс две асистенции в първия мач при победата с 5:0 над “Муратпаша”, както и победния гол срещу “Костулен”. От българските отбори съм чувал за ЦСКА и “Левски”, а на “Етър” гледахме на видео есенните мачове. Идвам да вкарвам голове и да помогна на отбора да остане в елита”, заяви Карслон. Договорът му е до лятото с опция да бъде удължен.
Мехмет Мехмет е дефанзивен халф, на 27 г., висок е 174 см и тежи 72 кг. Самият той е роден в Габрово, а семейството му е от Кърджали, но се е преместило в Швеция през 1989 г., когато е тригодишен, и той не говори изобщо български. Играл е в “Слайпнер” и исландския “Нярдвик”, а в “Етър” идва от “Силвия” (Норкьопинг).
Мехмет играл в повечето контроли на тима в Анталия без последния мач. “Дойдох тук, защото отборът е в “А” група. Добра подготовка направихме, условията бяха добри, има много нови играчи. Надявам се, че ще успеем да останем в елита”, заяви халфът, чийто договор е също до лятото.
Скандинавците в “Етър” ще са минимум четирима – освен двамата шведи в тима е и норвежкият нападател Кай Рисхолт, който дойде от втородивизионния “Брине”, а вчера бе съобщено, че в отбора вече е и финландец. “Двойник на Меси в “Етър”, съобщи БТА. Финландски защитник, приличащ много на Лео Меси, е поредното зимно попълнение – става въпрос за Патрик Рикама, който играе като десен бек и като ляв бек, пише в материала.
Той е подписал договора си в Анталия по време на подготовката на отбора. Навършилият преди три дни 28 години играч за последно се е подвизавал в шведската втора дивизия за отбора на ГИФ “Сундсвал”. През 2012 г. обаче Рикама има едва 6 мача и след като двугодишният му контракт изтича, той решава да продължи развитието си в България. Преди да премине в ГИФ “Сундсвал”, Рикама е носил екипите на “Атлантис”, “Мариехамн” и в един мач на ХИК Хелзинки.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново