Два търновски отбора ще участват във финала на Националната лига по баскетбол

Публикувано на пт, 17 юни 2016
279 четения

“Велико Търново” срещу “Перестройка” е финалът в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България. Двата отбора завършиха първи и втори в редовния сезон и логично стигнаха до спор за титлата след елиминационната фаза. В решителните трети срещи от полуфиналите “В. Търново” надделя над “Политехника” (София) със 70:60, а “Перестройка” срази “Ти Ес Ди Сървисиз” (Троян) с 81:66. “В. Търново” изигра страхотна първа част, след която поведе с 27:6 и въпреки опитите на софиянци да се върнат в мача през втората част, заслужи участието си на финала.
Най-резултатен за победителите бе Георги Павлов, завършил с 21 точки (3 тройки), 7 борби, 3 асистенции и 2 отнети топки. Най-полезен състезател бе Стилиян Димитров с 15 точки и 9 борби и коефицент 25.
Центърът Митко Митков направи пореден дабъл-дабъл (11 т. и 10 борби,) а Евгени Василев вкара 16 т. и овладя 6 борби. Данаил Киров с 19 точки бе най-резултатен от тима на “Перестройка”, който е вторият финалист. Милко Милчев и Фурууа Брендакс добавиха по 10 т. 45-годишният Пеньо Нацкин бе неудържим и се превърна в най-полезният състезател за своя тим. 200-сантиметровият баскетболист завърши с 14 т. и 14 борби. Нацкин счупи един от вечните рекорди в лигата по време на първата полуфинална среща, когато овладя феноменалните 34 борби. Дотогава рекордът беше 30 и се държеше от Борис Станков (Дюдс) и Константин Касъров (Фитстоун). Първата финална среща е в събота от 18 ч. в залата на ст. “Ивайло”. Вторият финал е в неделя от 18 ч. в Троян, при 1:1 победи, шампионът ще бъде излъчен на 25 юни в Габрово. В малкия финал се изправят “Политехника” и “Ти Ес Ди Сървисиз”, които също играят до 2 победи от 3 мача.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново