Дузпи определиха четвъртфиналистите

Публикувано на пн, 30 ян. 2017
130 четения

Дузпи определиха четвъртфиналистите в три от мачовете на осминафиналите в зимния турнир в ДКС “В. Левски”. “Скрита сила” и “Ресторанти Щастливеца” завършиха 1:1 в редовното време, като символичните гости поведоха с 0:1 в 30-ата минута с попадение на Ивайло Данаилов. Три минути по-късно Митко Митев изравни от наказателен удар. При дузпите по-хладнокръвни бяха изпълнителите на “Ресторанти Щастливеца” и стигнаха до крайния успех с 6:5.
“Тера Трак” пречупи с 2:1 горнооряховския “Ив Комерс”. До 37-ата минута гостите водеха с 0:1 с попадение на Марин Бешев. В последните 180 секунди обаче Илиян Димитров и Георги Колев направиха пълен обрат. Колев още в 11-ата минута бе пропуснал дузпа, спасена от вратаря на горнооряховчани Росен Манафов.
“Янтра-2” (Драганово) преодоля с 3:1 “Ла Фурия”. Юлиян Тонев и Петко Петков в 15- ата и 16-ата минути вкараха за 2:0, но в 19-ата Енвер Силистралиев върна интригата. Втората част тръгна с попадение на Бисер Пенчев за 3:1, останало последно в срещата.
“Яна-1” (Ресен) продължи да громи, като удари с 6:2 “Илстрой” (Раданово), като още до почивката водеше с 5:2. Два гола на Венцислав Йорданов, по един на Николай Николаев, Димитър Байдаков и Мариян Генов, както ѝ попадение в собствената мрежа на Даниел Панайотов влязоха в сметката на ресенци. Николай Иванов се разписа два пъти за “Илстрой”.
“Ветеран турист” продължи напред след драматична победа с дузпи 3:2 над “Интернационал” (Елена). Двата тима направиха оспорван мач, който завърши без голове в редовното време. Стигна се до изпъления на наказателни удари, при които играчите на “Ветеран турист” бяха точни три пъти, докато съперникът – само два.
Не по-малко драматичен бе и мачът между “Евролукс” (Джулюница) и “Табако Трейд”. Нулевото равенство се запази почти до края – течеше 38-ата минута, когато “Табако Трейд” получи правото на дузпа и Тихомир Недялков не сгреши, носейки победата на своя тим с 0:1. Така днес от 18 ч. “Ветеран турист” среща “Табако Трейд”.
Драма с дузпи имаше и в още един мач от деня – “Амфора” срещу “Долапчиеви”. Съперниците изиграха интересен двубой с обрати в резултата. Още в 7-ата минута Димитър Кушев изведе напред “Амфора”, но до почивката последва пълен обрат. Танер Халилов изравни в 15-ата минута и това окрили отбора му – Йордан Димитров веднага вкара за 1:2, а в 19-ата минута Стефан Нешков се разписа за 1:3 и нещата изглеждаха решени. Не така мислеше обаче Кушев, който в 33-ата минута върна един гол, а минута преди края на мача стигна до хеттрик и прати двубоя на дузпи. При изпълненията от 7-метровата линия двата тима също бяха много равностойни, но в крайна сметка успеха с 8:7 грабна “Долапчиеви”.
Интрига нямаше само в един мач от деня – “Водстрой” срази “Няма място” с 4:0 и показа, че само той има място на 1/4финалите. Всичко се реши още до почивката. В 7-ата минута Йордан Йорданов откри, а в 18-ата резултатът бе удвоен. В самия край на полувремето Георги Павлов от “Няма място” си отбеляза автогол и стана 3:0. Андрей Пъшев в 33-ата минута фиксира нещата на 4:0, а съперникът завърши и с човек по-малко, тъй като Ивелин Генов получи червен картон за опасна игра. Така днес от 19 ч. е четвъртфиналът “Долапчиеви” – “Водстрой”.
Четвъртфиналите днес:
17 ч. Янтра-2 – Яна-1 (Ресен)
18 ч. Табако Трейд – Ветеран турист
19 ч. Долапчиеви – Водстрой
20 ч. Р-ти Щастливеца – Тера Трак
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново