Драми с дузпи, “Лайтс” и “Комита” на финал

Публикувано на пт, 8 февр. 2013
321 четения

Миналогодишният шампион “Лайтс” ще защитава титлата си и в настоящото издание на общинския футболен турнир в ДКС “Васил Левски”. Тимът излиза във финален мач днес от 19:30 ч. срещу свищовския “Комита”. Двата отбора драматично стигнаха до последната битка, като и в двата полуфинала завършиха наравно и продължиха след дузпи.
Скорпион – Лайтс 1:1, д.4:5
Изключителен по емоции мач гледа публиката в залата. Още във 2-ата минута с далечен удар Пламен Костадинов от “Лайтс” нацели страничния стълб. Играчите на “Скорпион” също не се затвориха в защита и търсеха гола. В 5-ата минута Мариян Генов бе изведен в коридор след грешка в средата на терена, изпревари вратаря и вкара за 0:1. После отборът му пропусна още две възможности да удвои, но в 14-ата минута пък Стефан Хаджикостов от “Скорпион” изпусна сам срещу вратаря.
Втората част започна с дузпа в полза на “Лайтс”. Вратарят Димитър Тотев спъна Владимир Атанасов в наказателното поле, миг преди да бъде финтиран, и получи жълт картон и отстраняване за две минути. Тихомир Христов обаче спаси дузпата на Мариян Генов, като скочи в правилния ляв ъгъл.
Малко след това “Скорпион” направи нов пропуск, а в 29-ата минута удари и горната греда, като топката тупна на голлинията и се върна на полето. Натискът даде резултат в 33-ата минута, когато Тихомир Христов бе намерен в наказателното поле с остър пас по земя отдясно и го превърна в гол от 2 метра под плонжа на вратаря.
Минута преди края “Лайтс” отново можеше да реши всичко, но топката срещна гредата. Така се стигна до дузпите, в които от този тим пропуск направи само Денчо Шипкалиев, докато “Скорпион” пропусна две, едната от които точно на направилия силен мач Тихомир Христов, а другата на Метин Газооглу. Точни бяха Павлик Карабоев, Стефан Хаджикостов и Михаил Панев, а за “Лайтс” Владимир Атанасов, Стефан Ангелов, Мариян Генов и Петьо Андреев. В крайна сметка пълният с бивши футболисти на “Етър” състав на “Лайтс” заслужено стигна до финала.
Водстрой – Комита 0:0, д. 3:4
И вторият полуфинал бе много равностоен, макар и без голове. В 10-ата минута свищовлията Иван Ганев и павликенчанина Иван Златков се спречкаха помежду си и реферите Светослав Стефанов и Георги Гинчев ги изпратиха за по две минути на пейката, за да се успокоят. До почивката “комитите” отправиха повече удари, но вратарят на “Водстрой” Генчо Стефанов спаси всичко. Колегата му Иван Иванов имаше доста по-малко работа, но пък веднъж страничният стълб му помогна.
В последните секунди на полувремето той попречи на съперник да изпълни тъч и получи жълт картон. Това наложи на Ивайло Ангелов да се подвизава две минути като вратар и той се справи на ниво.
В 25-ата минута Любомир Борисов от “Водстрой” засече корнер с глава в горния десен ъгъл, но вратарят със сетни усилия избива в нов корнер. Георги Павлов от “комитите” пък нацели гредата, а удари на Мартин Методиев, Пламен Ангелов и Георги Павлов бяха отразени от Генчо Стефанов.
Краят на редовното време дойде при 0:0 и се стигна до дузпи. Този път съперниците трябваше да си бият по седем удара, за да се стигне до победа с 4:3 за “Комита”. За свищовлии вкараха Георги Павлов, Пламен Ангелов, Иван Ганев и Бойко Николов. За “Водстрой” Любомир Борисов, Иван Златков и Ивайло Иванов се разписаха от бялата точка, но това не бе достатъчно. Така днес за 3-4 място от 18:30 ч. играят “Водстрой” и “Скорпион”, а големият финал е от 19:30 ч., когато за купата излизат отборите на “Лайтс” и “Комита”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново