Димитър Митов с два подиума в кръгове от Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта

Публикувано на чт, 27 апр. 2017
226 четения

Две трети места и личен рекорд е активът на Димитър Митов от стартовете на писта Мотор Парк Румъния, където се проведоха 3-ти и 4-ти кръг от Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта.
Димитър Митов от Мото Клуб Боляри с BMW се представи прекрасно в клас SuperBike 1000. Състезанието в събота (3-ти кръг) започна много добре за Митов, стартирайки от трета позиция, той направи перфектен старт, поведе и две обиколки диктува темпото. В третата обиколка той не издържа на натиска на шампиона на Румъния Роберт Морешан с BMW и Каталин Казаку с BMW и завърши трети. В старта от 4-тия кръг малко не достигна на Митов да се пребори за второто място с Каталин Казаку, бивш шампион на Румъния. Класирането от събота се повтори, но разликата беше, че Митов направи личен рекорд и не се предаде до последно, дишайки във врата на Казаку. В класирането по нации България е първа, следвана от Румъния и Македония.
Настоящият шампионат се очертава да бъде много тежък с цели 14 кръга в България, Румъния, Гърция и Сърбия, пет от които са само през април. Следващият кръг е на писта Долна Митрополия край Плевен на 29-30 април.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново