Девойките на “Етър-64” до 14 г. станаха шампионки на България!

Публикувано на нд, 25 юни 2023
1157 четения

И девойките на ХК “Етър-64” станаха шампионки на България по хандбал. Възпитаничките на треньора Станислав Йорданов спечелиха безапелационно държавните финали, провели се в Ловеч с участието на деветте най-добри отбора от страната. Етърки победиха убедително във всичките си срещи и ликуваха с шампионската титла, както го направиха неотдавна и момичетата до 11 и до 12 години. 14-годишните девойки направиха и дубъл, след като през януари спечелиха и Купата на България.
“Етър-64” беше в Група Б заедно със съставите на “Панагюрище”, “Осъм” (Ловеч) и “Хера” (Варна). В първия си мач “болярките” разбиха варненки с 31:10 (15:4). Последва победа над “Панагюрище” с 26:10 (16:4), а в третия мач етърки разгромиха домакините от “Осъм” с 25:6 (12:4). Така стигнаха до полуфинал срещу втория отбор от Група А – “Бъки” (Габрово), което си беше и финал преди финала. До почивката отстъпваха с 10:9, но взеха ценната победа с 18:15 и отидоха в битката за златото.
В другия полуфинал “Панагюрище” изненадващо би с един гол “Спортист” (Кремиковци). Така на финала етърки отново играха с “Панагюрище” и го сразиха с 26:16 (13:6), като ликуваха с титлата и златните медали.
Етърки са и с най-много отличени състезателки при индивидуалните награди. Мартина Тодорова получи две статуетки – за голмайстор и за най-добър защитник, а Мелиса Еролова – за най-полезен състезател. Вратарката Емили Андреева и Емилия Захариева пък бяха избрани в “златната” седмица на първенството.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново