Девойките младша възраст на “Етър-64” със сребро за купата на България

Публикувано на вт, 19 февр. 2013
211 четения

Младшата възраст се окичи със сребърните медали за купата.

Сребърни медалисти в турнира за купата на България станаха девойките младша възраст на “Етър-64”. Те стигнаха до финалния мач за отличието в Габрово, където отстъпиха на домакините от “Бъки”. Миналата година етърки също останаха втори за купата, както и в първенството.
Възпитаничките на треньорката Зоя Стефанова започнаха отлично в предварителната група, като първо разбиха “Панагюрище” с 23:12, като до почивката водеха с 13:5. Във втория мач етърки удариха и “Васил Левски” (Нови пазар) с 20:14 (12:4), което им осигури първото място в групата и мач на полуфиналите срещу втория от група “А”. Там те срещнаха “Сливница” и се наложиха с убедителното 31:18, като след първата част водеха с 15:8.
В другата група домакините от “Бъки” също отидоха на полуфинал, където трудно биха с 20:18 “В. Левски” (Нови пазар).За съжаление точно във финалния мач етърки не можаха да се противопоставят на съперника. До 6-ата минута мачът вървеше изобщо без голове, а на почивката габровки водеха с 5:3. През втората част те бяха по-добрият отбор и спечелиха с убедителното 16:10. “Направихме три силни мача и точно за финала не бяхме на ниво, докато “Бъки” се представиха точно по обратния начин”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов. Същата бе и оценката на треньорката Зоя Стефанова. “Силно, но с изключение на последния мач. Мога да отлича като цялостно представяне единствено вратарката Ивона Петкова.”
Ивона бе и сред носителите на индивидуалните награди в турнира, като получи приза за най-добър вратар в турнира.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново