Детският тим на “Етър” завърши първи, ще играе баражи за Елитната U16 група

Публикувано на чт, 6 юни 2024
294 четения

Детският отбор на “Етър” спечели първенството на Подзона “В. Търново”. Възпитаниците на Десислав Божков оставиха на 9 точки след себе си тима на “Локомотив” (ГО). “Виолетовите” са с най-резултатно нападание и най-добра защита в групата. Първенците получиха купата и златните медали от бившия президент на “Етър” Павлин Генчев, който в момента е секретар на СТК към Зоналния съвет на БФС.
“Още преди да започне първенството имахме цел да завършим първи в него, което дава право на участие в баражи за националните групи U15 и U16. Влизането в тях е важно както за развитието на школата, така и за самите деца. Още първия полусезон поведохме в класирането и си поддържахме нивото до края. Не искам да отличавам никого поотделно, защото всеки един има своята заслуга да стигнем дотук, а и да не забравяме, още не сме си постигнали крайната цел да влезем в елитната група U16. Работим усилено, няма невъзнаграден труд и аз вярвам в момчетата…”, комeнтира старши треньорът Десислав Божков.
На 12 юни неговите възпитаници ще срещнат тима на “Нефтохимик” (Бургас). При успех следващият им съперник ще бъде победителят от “Фратрия” (Варна) – “Миньор” (Перник), чийто квалификационен мач ще е също на 12-и на “Ивайло”.
За Елитната U15 група бараж ще играе още един отбор от школата на “Етър”. Възпитаниците на Калоян Калчев ще срещнат “Миньор” (Перник).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново