Децата на “Етър” отстъпиха с дузпи на “Оскар ЕЛ” в София с 6:5 след 1:1

Публикувано на пн, 3 Ное. 2014
191 четения

В осминафинален мач за Купата на БФС децата на “Етър” (р. 2001) гостуваха в София на отбора на “Оскар Е.Л.”. В началните минути на срещата “болярите” упражниха натиск и още в 5-ата минута Бранислав Ботев нацели напречната греда след удар с глава. Домакините отвърнаха с два леки удара към вратата, които Диян Колев отрази. В 15-ата минута капитанът на етърци Кристиян Радойчев получи удобна топка на линията на малкото наказателно поле, но се засуети и топката му бе избита.
Последваха двуостри атаки към двете врати, но без опасни положения. В последните пет минути на първото полувреме етърци получиха право да изпълнят пряк свободен удар в дясно от вратата на “Оскар”, но битата от Николай Лазаров топка се отклони от защитник в корнер. През втората част в рамките на 15 минути гостите натикаха домакините в наказателното им поле, но удари, отправени последователно от Кольо Станев, Николай Лазаров, Бранислав Ботев и Стоил Стефанов, не успяха да разпечатат вратата на “Оскар”.
При една контраатака в 22-ата минута нападател на домакините се измъкна от защитата и отбеляза за 1:0. “Виолетовите” реагираха като ужилени и само две минути след това върнаха попадението, като първо Стоил Стефанов се пребори за една топка в половината на домакините, подаде към Бранислав Ботев, който изведе Кольо Станев и той с прецизен удар изравни резултата. До края на срещата се редуваха атаки към двете врати, но до положения за гол не се стигна.
Така лотарията на дузпите реши кой ще се класира за четвъртфинала. При първите пет дузпи и двата отбора не сгрешиха, като за “Етър” от бялата точка отбелязаха последователно Николай Лазаров, Радостин Стоилов, Димитър Динев, Стоил Стефанов и Кольо Станев. За съжаление домакините не сбъркаха при шестия удар, а вратарят им отрази битата от Ростислав Узунов дузпа и класира отбора си напред в турнира.
Според родителите на етърци е проличала липсата на играни мачове през последните два месеца.
За съжаление другият тим на “Етър”, набор 1999 г., който гостува също в осминафинал за Купата на БФС на “Славия”, записа тежка загуба с 15:0 и също отпадна от надпреварата.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново