Дерби “Нове-99” – “Етър-64” за купата

Публикувано на пт, 8 мар. 2013
169 четения

Двата отбора от Великотърновска област се срещат помежду си в четвъртфинален мач от турнира за купата на България по хандбал при жените.
“Нове-99” приема в Свищов шампионките от “Етър-64” в мач с неравностойни сили – домакините са последни в класирането на “А” група, а гостенките са абсолютен лидер.
Българската федерация по хандбал направи промени в програмата заради участието на националния отбор – девойки, родени след 1996 г., в международен турнир в Косово. Така срещата “Нове-99” – “Етър-64” бе насрочена за неделя, 10 март, от 14:00 ч. в Свищов. Съдии са Цв. Ангелова и Г. Георгиев, а делегат – Иван Башев. Също в неделя са и мачовете “Бъки” – “Панагюрище” и “Шугър” (Плевен) – “В. Левски” (Нови пазар), а в събота в София играят “Ники спорт” (Сливница) – “Шумен-98”. Победителите от тези срещи се класират за финалната четворка за купата на страната.
Междувременно свищовският тим пропусна отлична възможност да се измъкне от последното място в класирането на”А” група. “Студентките” посрещнаха в отложен мач навръх националния празник 3 март “Васил Левски” (Нови пазар) и допуснаха минимална загуба. Първата част завърши при равенство 15:15, но след почивката гостенките се наложиха с 31:34.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново