Дерби “Етър-64” – “Бъки” за върха още с подновяването на хандбалния сезон

Публикувано на чт, 25 ян. 2018
259 четения

Битката за първото място в редовния сезон на първенството на “А” група по хандбал при жените ще се реши вероятно още в първия пролетен кръг. Федерацията по хандбал оповести окончателната програма за шампионата по дати и часове.
Хандбалистките на “Етър-64” стартират следващата събота – на 3 февруари срещу “Бъки”, като мачът ще е от 16:00 ч. в ДКС “Васил Левски”. Габровки вече стартираха сезона с отложен мач срещу “Ники спорт”, който спечелиха с 33:22 и намалиха разликата от водача “Етър-64” само на 2 точки. Великотърновки са лидер с 13, “Бъки” има 11, а “Свиленград” – 10. Така именно дербито между “Етър-64” и “Бъки” ще реши победителя в редовния сезон, защото при победа на великотърновки авансът им ще стане 4 т. два кръга преди края на редовния сезон.
Това е важно, тъй като от тази година след изиграване на срещите първите четири отбора се класират за основна фаза, като започват участието си “бонус-точки” на база класирането си от първата фаза (първият – 4, вторият – 3, третият – 2, и четвъртият – 1 точка).
После до края етърки гостуват на “Свиленград” на 11 февруари и приемат “Ники спорт” на 18 февруари от 15:30 ч. Плейофите стартират на 25 февруари и са до 21 април, след което първите два играят суперфинал за титлата. Датите са 5, 12 и евентуално 19 май.
БФХ определи и домакина на финалите за Купата на България. Те ще се играят в зала “Орловец” в Габрово на 10 и 11 март, като “Етър-64” е сред четирите отбори финалисти.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново