Даниел Костадинов спряган за президент на “Локо” (ГО), няма други кандидати

Публикувано на чт, 14 сеп. 2017
530 четения

Бившият президент на ОФК “Локомотив” (ГО) Даниел Костадинов е единственият вариант към днешна дата за бъдещ шеф на футболния клуб. На 20 септември предстои Общо събрание, което ще се проведе от 18:00 ч. в зала 1 на Община Горна Оряховица. На него трябва да бъде избрано ново ръководство на клуба, след като още преди два месеца Даниел Костадинов заяви, че подава оставка. Дневният ред включва приемане на отчет за периода 1 юли 2016 г. – 31 юли 2017 г., разглеждане на оставките на Костадинов и на останалите членове на ръководството, избор на нов председател и управителен съвет.
Оказва се обаче, че кандидати за овакантения пост няма. Въпреки многото упреци към клубната управа след отпадането от Първа лига, така и не се появи някой, който да поеме отговорността и да пожелае да покаже нов стил на футболно управление.
Председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов ръководи клуба няколко години, през които “Локо” постигна най-големите си успехи за последния четвърт век. Той хвърли оставка след домакинския мач с “Монтана”, в който “железничарите” не само загубиха мястото си в елита, но показаха и отчайващо бездушна игра. Тогава Костадинов пое вината за отпадането и заяви, че е уморен и отстъпва мястото си на по-нахъсени да оправят футбола хора. Президентът беше категоричен, че няма какво повече да даде на футбола, след като е направил всичко по силите си, но не се е получило.
Сега обаче той продължава да е единственият вариант за президент на “Локомотив” (ГО). Според запознати Даниел Костадинов не смятал да оттегля оставката си, но пък и нямало да отхвърля ново доверие, ако пак бъде предложен и избран от Общото събрание. Той е на мнение, че в проекта са вложени достатъчно много усилия, за да се разпилее всичко, и ако получи ново доверие, е готов да остане на поста.
Промени в клубната управа обаче ще има със сигурност. В момента в нея влизат още Огнян Стоянов, Николай Рашков, Михаил Ченков, Николай Цачев, Ангел Минчев и Владимир Русев. Впоследствие УС бе увеличен до 9 души, като влязоха още Евгени Иванов, Емил Кълчишков и Димитър Николов. Още миналата година Огнян Стоянов, Николай Рашков и Михаил Ченков бяха подали оставки, но после приеха да останат. Със сигурност на събранието предстоят дебати и промени, но всичко ще стане ясно на 20-и т.м.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново