Бойците на Стъки с 4 медала от европейското по ММА

Публикувано на ср, 25 Ное. 2015
336 четения

Националният отбор на България се завърна с четири медала от европейското първенство по ММА. Бойците ни, водени от президента на федерацията Станислав Недков – Стъки, спечелиха в Бирмингам два златни, един сребърен и един бронзов медал.
Александра Тончева стана европейски шампион в категория 52 кг, същото стори и Даниел Гълъбаров в тежката категория 120 кг. Европейски вицешампион е Дориан Дерменджиев в кат. 77 кг, а бронзово отличие взе Тенчо Караенев в кат. 93 кг.
“Тези български бойци и треньори цяла седмица писаха история. Запомнете техните имена и се радвайте заедно с успехите им!”, написа Станислав Недков в профила си във Фейсбук.
В Бирмингам Стъки първо имаше работна среща с президента на федерацията по ММА на Азербайджан. С него са били обсъдени възможности за партньорство между двете федерации – организиране на съвместни аматьорски и професионални състезания, обмен на профи бойци за организирани профи гали, съвместни лагери, съдийски и треньорски курсове.
След приключване на финалните битки Станислав Недков се срещна с президента на Световната федерация – IMMAF Керит Браун. Двамата са обсъждали възможностите за развитие на ММА както в световен, така и в регионален мащаб и по-специално на Балканския полуостров.
“Запознах г-н Браун с дейността на Българската федерация по ММА, с начините, по които популяризираме и развиваме спорта в България. Уверих го, че благодарение на българската държава и Министерството на младежта и спорта, които ни оказват сериозна подкрепа, ММА се превръща във все по-популярен и престижен спорт, който се развива с много бързи темпове”, съобщи Стъки. Той е поканил Керит Браун да бъде гост на Балканското първенство, което ще се проведе в Пазарджик на 18-19 декември,  добави Станислав Недков.
Президентът на IMMAF го е уверил, че застава твърдо зад кандидатура на България да бъде домакин на Европейското първенство за мъже и жени през 2017 година.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново