Боряна Ценова е шампион на България по джудо за девойки, Гергана Йорданова е със сребро

Публикувано на ср, 22 февр. 2017
359 четения

Златен и сребърен медал спечелиха състезателите на СК “Джудоспорт” (Свищов) на държавния личен шампионат по джудо за юноши и девойки младша възраст. За втора поредна година шампион на България в тази възрастова група стана Боряна Ценова. Възпитаничката на треньора Севдан Златанов спечели три победи в категория до 57 кг. В столичната зала “Универсиада” на финала Боряна се наложи над млада надежда от Хасково и завоюва златен медал. Това за нея е второ отличие от държавен шампионат през тази година, след бронза на старша възраст. На 20 секунди от спечелването на шампионската титла в кат.+73 кг остана Гергана Йорданова. Миналогодишната победителка при момичета до 12 години направи успешен дебют в по-горна възраст, където взе две победи. На финала Гергана водеше срещу състезателка от Козлодуй, но допусна загуба в самия край на срещата и трябваше да се задоволи със сребърен медал.
Титлата на Боряна не е изненада за мен. Тя защити златото от 2016 г. и заслужи място в националния отбор за Балканиадата. Липсата на опит попречи на Гергана да спечели титлата. Тя загуби срещата в последните 20 секунди”, разказа треньорът Севдан Златанов.
При юношите в кат. 38 кг Димитър Димитров се подреди на пето място в конкуренцията на 21 състезатели. Съотборникът му Цветалин Иванов, който е възпитаник на треньора Делян Илиев, също се класира пети в категория 66 кг.
На 25 и 26 февруари в София ще се проведе държавният личен шампионат за момчета и момичета, мъже и жени до 23 г.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново