Бончо Генчев: “Сглобихме добър отбор, ще ни сплоти общата цел”

Публикувано на вт, 12 ян. 2016
315 четения

Бончо Генчев даде първото си интервю като старши треньор на “Етър”.
– Г-н Генчев, с какви очаквания поемате поста старши треньор?
– Надявам се 2016 г. да бъде успешна за нас като клуб, ръководство и общината, да се зарадваме всички. Помощници ще ми бъдат Илиян Киряков и Калоян Чакъров, като Калоян ще изпълнява функциите и треньор на вратарите, но ще помага за развитието на вратарите в цялата детско-юношеска школа. С работата, която заедно трябва да свършим, аз мисля, че ще постигнем крайната цел – завръщането на “Етър” в професионалния футбол.
Няма да е лесно, все пак имаме пасив от 2 точки от “Ботев” (Враца), който си има своите претенции. Но в края на краищата тогава победата ще ни бъде по-сладка и заслужена.
– Какви са промените в селекцията?
– Имаме доста промени. Любомир Генчев беше освободен от “Монтана” и разтрогна договора си по взаимно съгласие. Той ще бъде шестото ни ново попълнение. С неговото привличане затваряме една много хубава селекция. Новите имена са Ивайло Русев, защитник, имахме необходимост от човек с неговия опит и качества за отбраната. Вземаме двама футболисти в средата на терена в лицето на Радослав Анев и Жюлиен Бенков, също рутинирани, въпреки че единият е много млад. Анев е полезен и много работоспособен играч. Вземаме двама външни халфове, ляво и дясно крило, това са Любо Генчев и Милен Василев. И завършваме атаката със Стефан Христов – централен нападател, имахме силна нужда от играч, който да завършва усилията на целия отбор в даден мач.
– Кои са напусналите?
– Искам да припомня, че в началото ни напуснаха Боби Борисов и Тихомир Трифонов, на които много разчитахме. Но в навечерието на първенството си тръгнаха, а с тях нещата щяха да стоят по друг начин. После и Емил Грозев, също централен защитник, както и познатият Мирослав Иванов – Деко. С тях четиримата щяхме есента да изглеждаме по друг начин. След края на полусезона си тръгнаха и Младен Николаев и Альоша Илиев, а и Ивайло Тодоров обяви, че няма да бъде при нас. Щял да ходи в трета или четвърта дивизия на Гърция.
Павлин Иванов и Добрин Петров имат нотка на съмнение дали ще продължат кариерата си тук, явно смятат, че в друг отбор ще е по-добре за тях. Но никой не им е казал, че не ги желае. На мястото на всички взимаме играчи със сериозна визитка, защото имаме нужда от вдигане на нивото. Целта първо място е абсолютно възможна и няма друга задача пред нас, освен завръщане в професионалния футбол.
– Какво предстои тази седмица?
– Започваме с бегова подготовка, ще тренираме на пистата на стадион “Ивайло”. Първите дни са за физически натоварвания. Чак в четвъртък и петък следобед ще имаме и занимания на терен, ще видим дали в Леденик, или Самоводене.
– Как ще протече цялостната подготовка?
– В три етапа. Първо е подготвителната част от две седмици и нещо. После е основната част, в която ще бъдат залегнали контролни срещи и ще се готвим за игровата част. Повечето от тези мачове са с отбори на по-високо ниво. Фиксирали сме 5 мача с тимове от “Б” група – с “Лудогорец-2”, “Спартак” (Пл), “Ботев” (Гълъбово), “Добруджа” и водача “Дунав” (Русе). Накрая имаме два мача с отбори от нашата група – “Академик” (Св) и “Павликени”.
За 10 или 17 февруари има възможност за мач с ЦСКА. Разговарях с Пламен Марков да направим един двубой, но те още нямат готова програма, ще довършим разговорите, надяваме се отговорът им да е положителен. Този мач ще е на стадион “Ивайло”, обществеността във Велико Търново има нужда от това. Ако не стане с ЦСКА, ще поканим отбор от “А” група.
– Какви ще бъдат изискванията ви към играчите?
– Преди всичко ще държа на дисциплината и да има сериозен ред. Както виждате, в селекцията нямаме хора на проби. Общо са 20 човека, нямаме футболисти, които да се пробват. Всеки е огледан, преценен, обмисляно е за стиковката, взели сме точните хора за точните места. Надявам се в работата да се сплотим в преследване на общата цел.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново