Бончо Генчев вкара на Швеция, но ветераните паднаха с 4:1

Публикувано на вт, 11 окт. 2016
173 четения

Ветераните на България и Швеция отново излязоха един срещу друг 22 години след паметната и за двете страни 1994 година, когато двата тима се срещнаха в сблъсъка за третото място на световното първенство в САЩ. Тогава скандинавците спечелиха с 4:0, а днес резултатът бе почти идентичен, като този път “тре кронур” победи с 4:1.
Трима бивши играчи на “Етър” взеха участие в мача – като титуляри започнаха Цанко Цветанов и Илиян Киряков, а по-късно влезе и Бончо Генчев, който вкара и гола за националите на България от САЩ-94.
В срещата взеха участие много от героите от великото американско лято, сред които Пламен Николов, Емил Костадинов, Златко Янков, Йордан Лечков, Ивайло Йорданов и други. Преди началото на двубоя пък двата тима почетоха паметта на Трифон Иванов, който почина в началото на годината от инфаркт, и на Клас Ингасон, който се спомина преди две години от рак. Портретът на Трифон Иванов бе държан от Емил Костадинов и Йордан Лечков.
Шведите поведоха с 2:0, преди Бончо Генчев да намали резултата за нашия тим на 2:1. След това домакините нанизаха още две попадения, за да оформят успеха си с крайното 4:1.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново