Боксов клуб “Ивайло” с нова титла и два бронзови медала

Публикувано на чт, 7 Мар. 2013
581 четения

Шампионът Здравко Попов (в средата) и призьорите Милко Милков (вляво) и Петър Петров (вдясно).

Боксьорите на “Ивайло” за пореден път доказаха, че клубът има талантлива и боеспособна генерация. Здравко Попов стана шампион на страната за младежи в държавното първенство в Севлиево, а Милко Милков и Петър Петров спечелиха бронзови медали.
В кат. 64 кг Здравко разгроми последователно Виктор Миланов (ЦСКА) с 23:2, Миролюб Янков (“Черно море”) със 17:3 и срещу Божидар Станков (“Победа” Бс) с 12:2, а на финала срещу съотборника си от националния отбор Кристиян Дойчев (Ямбол) би, не остави и капка съмнение в своето превъзходство и победи с 27:8.
От 10 март ученикът в ПГЕ ще бъде на лагер с националния отбор за младежи, а седмица по-късно ще участва в международен турнир в Русия.
Дебютантът Милко Милков се класира на трето място в кат. 69 кг. Ученикът в Професионална гимназия по моден дизайн надигра Мирослав Тодев (Хасково) с отказване в първия рунд, Михаил Данчев (“Габрово-91”) с 10:5, а на полуфинала бе спрян от бъдещия шампион Александър Георгиев (Русе). Другият представител на “Ивайло” в тази категория Христо Илиев загуби от габровеца Кр. Големинов с 10:12.
На трето място в кат. 75 кг се класира друг дебютант – Петър Петров. Възпитаникът на Евгени Донев, който тренира едва от няколко месеца, постигна отлична победа на 1/4 финала срещу Живко Колев (Хасково) с 19:15, но на полуфинала отстъпи на Никола Асенов (“Левски”) с 10:17. Илияз Ахмедов в кат. 60 кг се класира пети. Надпреварата бе наблюдавана с особено внимание от специалистите, тъй като в Севлиево се събраха надеждите на България за предстоящото европейско първенство за младежи през август и световното първенство догодина в София, което е и квалификация за младежките олимпийски игри.
Георги ГЪРЕВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново