БК “Мания груп” с три медала от държавното по бокс за младежи

Публикувано на ср, 28 февр. 2024
363 четения

Три медала – сребърен и два бронзови, спечелиха боксьорите на БК “Мания груп”, водени от треньора Тинко Банабаков, на държавния лично-отборен шампионат и Купа България за младежи. Близо 300 боксьори от над 50 клуба спориха за отличията на ринга в Плевен.
Кристиян Петков в категория до 60 килограма спечели сребърен медал. Той едва за втори път участва на състезание, но даде много добра заявка, като стигна до финала. Отличи се с доста силен удар, с който отказваше противниците си, на финала отстъпи на Константин Костов от “Локо” (Сф).
Георги Тодоров израсна много и даде положителни резултати след упорития си труд, който положи. В категория 63.5 кг спечели бронзов медал, като в категорията му имаше доста силни състезатели. След убедителни победи, на полуфинала той отстъпи пред Викторио Илиев от “Локо” (Русе).
“Очаквах в категория 51 кг Мартин Алексиев да стане шампион. Но той беше жестоко ощетен от съдийско решение в полуфиналния си мач срещу Илия Калчев от “Лаута” и така остана само с бронзов медал. Останалите ни представители бяха по-нови. Доволен съм от представянето на тримата ни боксьори, които спечелиха медали, с леко разочарование за Мартин Алексиев. Той беше миналия път абсолютен шампион и заслужаваше да стане отново”, коментира президентът на БК “Мания груп” Евгени Донев.
“Предстои ни участие в държавното първенство за юноши, което ще е от 6 март в Ботевград. Там ще участваме с двама състезатели, единият от които е Максим Кириллов. За първа година ще играе в горната възрастова група, но има абсолютните качества да стане шампион”, добави Евгени Донев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново