Бивш етъ­рец под­пи­са с шот­лан­д­с­кия “Дън­ди”

Публикувано на вт, 6 ян. 2015
232 четения

Още един бъл­гар­с­ки фут­бо­лист вли­за в пър­вен­с­т­во­то на Шот­лан­дия и то­ва е за­щит­ни­кът Кос­та­дин Га­джа­лов, кой­то ве­че е иг­рач на ФК “Дън­ди”. Га­джа­лов из­ка­ра ед­но­сед­мич­ни про­би при тъм­но­си­ни­те, а ме­ни­джъ­рът Пол Хар­т­ли е ос­та­нал до­во­лен от ви­дя­но­то.
Ро­де­ни­ят през 1989 го­ди­на бивш мла­деж­ки на­ци­о­нал се при­съ­е­ди­ня­ва към Алек­сан­дър То­нев, кой­то до мо­мен­та един­с­т­вен пред­с­та­вя­ше на­ша­та стра­на в Шот­лан­дия.
Га­джа­лов през се­зо­на 2011/2012 го­ди­на бе фут­бо­лист на “Етър 1924” и бе прив­ле­чен от Цан­ко Цве­та­нов. Пос­ле бра­ни­те­лят но­се­ше еки­па на “Доб­ру­джа”, но за­ед­но с още 13 чо­ве­ка на­пус­на клу­ба в знак на со­ли­дар­ност към треньо­ра Све­тос­лав То­до­ров. Имен­но бла­го­да­ре­ние на ра­бо­та­та на То­до­ров в Доб­рич иг­рач от бъл­гар­с­ка­та “Б” гру­па се ока­зал на­пъл­но под­гот­вен за на­то­вар­ва­ни­я­та на Ос­т­ро­ва и да си спе­че­ли до­го­вор в мес­тен ели­тен клуб.
Га­джа­лов е под­пи­сал до­го­во­ра си още пре­ди Но­ва го­ди­на, но днес е вне­сен в шот­лан­д­с­ка­та Фут­бол­на асо­ци­а­ция. От ФК “Дън­ди” пък са из­п­ра­ти­ли до БФС ис­ка­не за сер­ти­фи­ка­та на иг­ра­ча (жъл­та кар­та), с ко­я­то да го кар­то­те­ки­рат.
Ме­ни­джъ­рът на клу­ба Пол Хар­т­ли е вклю­чил ро­де­ния в Ру­до­зем за­щит­ник в гру­па­та за не­дел­но­то до­ма­кин­с­т­во от Вис­ша­та ли­га с Рос Ка­ун­ти и до­ри мо­же да го из­пол­з­ва, ако кар­та­та на иг­ра­ча бъ­де из­п­ра­те­на ут­ре до обяд.
ФК “Дън­ди” е на 8-о мяс­то с 21 точ­ки след 19 кръ­га, на 8 от Сейнт Джон­с­тън, кой­то за­е­ма пос­лед­на­та по­зи­ция в пле­йо­фа за тит­ла­та.
Ана­то­ли ПЕТ­РОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново