БФС прати “Етър” срещу “Верея” отново в Ловеч, феновете недоволни

Публикувано на чт, 20 юли 2017
374 четения

Етърци пак ще трябва да играят далеч от стадион “Ивайло”. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

“Етър” ще приеме “Верея” (Стара Загора) в третия кръг на Първа професионална лига на 31 юли (понеделник) от 20:30 ч., съобщи Спортно-техническата комисия на БФС.
Късният час означава, че двубоят ще е на електрическо осветление, което пък предполага, че и този мач ще се играе на градския стадион в Ловеч.
И в двете си досегашни решения СТК изобщо не споменава къде домакинства “Етър”. Комисията уточнява само, че срещата от втория кръг на Първа професионална лига между отборите на “Славия” и “Ботев” (Пд) ще се проведе по програма на 23.07. (неделя) от 18:45 ч. на стадион “Славия” в София.
Решението предизвика масово недоволство сред привържениците на “Етър” в социалните мрежи. Хората недоволстват, че практиката е в събота и неделя да са мачовете основно на “Левски”, ЦСКА и “Лудогорец”, а останалите отбори са “пълнеж” и играят главно в работни дни. Факт е, че от първите три мача на “виолетовите” два са в петък, а един – в понеделник. По същия начин м.г. бе процедирано и с “Локомотив” (ГО), “Монтана”, “Нефтохимик”.
Дори и да е в понеделник, мачът на етърци с “Верея” обаче можеше да е насрочен за 18:45 ч. – т.е. светлата част на деня, което можеше да позволи да се играе на стадион “Ивайло”, тъй като уверенията са, че до 31 юли ремонтите на съблекални, сектори и помещенията ще са завършили. Вместо това великотърновските привърженици на футбола отново ще трябва в работен ден да пътуват до Ловеч, а мачът ще се играе пред почти празни трибуни.
В същото време точно такъв компромис се прави за “Славия”, който играе в светлата част на деня на своя стадион, а мотивировката е “натовареността на Националния стадион “Васил Левски” с мачове”. Така принципът е: за едни – може, за други – не може, недоволстват феновете.
Етърци стартираха сезона в елита в Ловеч със загуба с 1:2 от “Локомотив” (Пловдив), а утре в първото си гостуване играят на Националния стадион “Васил Левски” срещу другия новак “Витоша” (Бистрица), като мачът е от 21:00 ч.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново