Без голове на “Дреновец” – “Академик” (Св)

Публикувано на вт, 23 апр. 2024
33 четения

При нулево равенство завършиха отборите на “Дреновец” и “Академик” (Свищов) в мач от поредния кръг на Северозападната Трета лига. Мачът започна с опасна атака на домакините, които в 5-ата минута изведоха нападател очи в очи със свищовския страж, но Християн Стоянов успя да спаси.
След това “студентите” се окопитиха и направиха няколко добри атаки. При една от тях възможност се откри пред Кристиян Иванов, но свищовският нападател не успя да нацели добре топката. Без особено напрежение пред двамата вратари двата отбора се оттеглиха на почивката.
Второто полувреме започна с натиск за “Академик”, като нов пропуск на Иванов запази нулите на таблото. Треньорът Георги Онов пусна в игра Мартин Ширтев и завърналия се от контузия талант Момчил Емилев. Това даде свежест в атаката на “студентите” и в 78-та минута пред Емилев се откри най-чистото положение в мача. След красива комбинация нападателят излезе на стрелкова позиция срещу вратаря, но ударът му мина встрани от вратата.
За домакините най-чистото положение бе в 89-ата минута на мача, когато след изпълнение на ъглов удар топката стигна до техен нападател, но ударът му с глава не бе в очертанията на вратата. След последния сигнал двата отбора се счепкаха на терена, но бързо бяха разтървани, като реферът охлади страстите с по един жълт картон.
“Академик” е с три поредни гостувания – следващата събота гостува на “Ювентус” (Малчика), а на 3 май – и в Севлиево.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново