Атанас Атанасов спечели “Шапката на Капабланка”

Публикувано на пн, 27 апр. 2015
120 четения

Завърши поредното издание на турнира за ветерани по бърз шахмат, който, се провежда ежемесечно вече четвърта поредна година в Клуба на пенсионера “Втора младост”.
Отново, за трети път през този сезон, почетният преходен приз “Шапката на Капабланка” стана достояние на о.р. Атанас Атанасов, който събра 7 точки от 9 възможни. Само обстоятелството, че това става с прекъсване от един месец (мартенският турнир бе спечелен от мс Иван Илийков), му попречи да я задържи завинаги.
На второ място се класира гм по кореспондентен шах Младен Гуджев с 6.5 т. и без нито една загубена партия, а дебютантът в това състезание – известният шахматен деятел Христослав Панов, се оказа на трето място. За повдигането на престижа и рейтинга на турнира допринесе и участието от началото на т.г. на нови силни състезатели като мс Пламен Кънчев и межд. съдия Тончо Демирев. За отбелязване е и участието на голмайстора на ФК “Етър” Димитър Цеков, който спелечвайки предварителния квалификационен турнир с впечатляващите 6.5 т. от 7 възможни, придоби правото да участва в настоящия турнир от първия си опит.
Съдийството бе поверено на мс Пламен Кънчев, който с компетентното си и безпристрастно ръководство допринесе за спокойното провеждане.
От своя страна участниците изразяват своята благодарност към ръководството и уредниците на клуба, както и на организатора, без чиято добра воля и дейно участие нямаше да бъде възможно провеждането на нито едно състезание, съобщи Живко Хлебаров (д-р Ласкер).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново