Антъни Иванов – Спортист № 1 на Велико Търново за 2016 г.: “Искам медал от световното за юноши и поне участие на полуфинал при мъжете”

Публикувано на ср, 21 Дек. 2016
218 четения

Великотърновският плувец Антъни Иванов заслужено триумфира като победител в анкетата Спортист на годината за 2016 г. След като две години поред ученикът в Американски колеж “Аркус” печели надпреварата за юноши и девойки, т.г. стана безапелационен победител при мъжете. През есента Антъни Иванов смени клубната си принадлежност, като от “Етър 2000” отиде във “Вихрен” (Сандански), но силните си постижения през годината постигна именно като състезател на великотърновския клуб, което му даде право на участие в анкетата.
Антъни спечели сребърен медал на 200 м бътерфлай на европейското първенство за младежи в Унгария и е седми на 100 м, на европейското за мъже в Лондон пък записа участие на полуфинал и е девети на 200 м бътерфлай. Подобри 36 национални рекорда през годината, първи е на 100 м съчетано, на 50, 100 и 200 м бътерфлай, спечели златен и два сребърни медала на турнира “Мултинейшън” в София.
– Антъни, как оценяваш изтеклата година за теб?
– Мога да я оценя като много успешна след медала ми на европейското първенство и след полуфинала на европейското в Лондон за мъже.
– Получи за сериозните си постижения и “Спортен Икар”, как го приемаш?
– Много съм доволен, че бях избран. Не очаквах това. Това е една от най-големите награди, които човек може да получи в България.
– Две години поред беше Спортист № 1 на В. Търново при подрастващите, а тази година вече си № 1 и при мъжете…
– Още миналата година очаквах да бъда избран първи сред мъжете, но нямаше как да се получи. Затова дочакахме и тази. Благодаря за признанието, веднага след церемонията ми предстои състезание в София – държавен шампионат.
– Какво ти предстои през следващата година?
– Отново е много наситена със силни състезания, сред които световно първенство за мъже и световно за юноши. Те са в края на юли и в края на август. Надявам се да спечеля медал от световното за юноши и да участвам поне на полуфинал на първенството за мъже. Това са ми основните цели.
– Ти смени клуба и треньора си, вече си състезател на “Вихрен” (Сандански). Как работиш с новия си треньор?
– Добре работим с него и съм доволен от професионалното отношение, което има той към мен.
– Какво ще пожелаеш на великотърновци за Новата 2017 година?
– Да са живи и здрави и много успехи през Новата година!
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново