Антъни Иванов и Бояна Томова ще участват на международен камп в Катар

Публикувано на вт, 2 Дек. 2014
1285 четения

Антъни Иванов и Бояна Томова ще гледат на живо финалите на световното първенство в Катар

Младите таланти от КПС “Етър 2000” – Антъни Иванов и Бояна Томова и техният треньор Роза Георгиева ще вземат участие в международен младежки лагер-сбор на най-талантливите млади плувци – “бъдещите звезди” (по определение но FINA) в Доха, Катар. Лагерът се организира от Световната Федерация по плувни спортове (FINA) и ще се проведе успоредно с ХII Световно първенство в 25-метров басейн от 3 до 7 декември. Всяка държава е поканена да изпрати по едно момче и едно момиче на възраст от 14 до 16 години, придружени от един треньор. Изборът на Българската федерация се спира върху Антъни Иванов и Бояна Томова, които са национални състезатели и техният треньор Роза Георгиева. Инициативата е изцяло финансирана от FINA. В програмата на този камп са включени тренировки, лекции, представяне на най-новите техники и тенденции в тренировъчния процес, сверяване на часовниците.
Предвижда се гледане на живо на финалите на световното първенство. Сред лекторите в програмата е включен и Тод Шмитс – главният треньор на Олимпийския отбор на САЩ през 2012 г., наставник на Миси Франклин, която е четирикратен олимпийски шампион от Лондон 2012 и носител на 11 медала от Световни първенства. Шампионата в Катар беше предшестван от извънреден конгрес, който продължава до днес. На него се разискват изменения по правилниците на ФИНА, ще бъдат презентирани и промотирани и фирми за плувна екипировка. България е представена от олимпийската шампионка Таня Богомилова. Световният, европейски шампион и многократен носител на световната купа Петър Стойчев пък изнесе лекция за маратонското плуване по време на форума.На световното за мъже и жени в Доха ще стартират двама наши плувци. Нина Рангелова ще плува на 50 м, 100 м и 200 м свободен стил, а Мартин Желев на 50, 100 и 200 м гръб.
В същото време, от 5 до 7 декември в Гърция ще се проведе международният турнир “Александрия”. На този турнир КПС “Етър 2000” изпраща петима свои състезатели, които ще участват в състава на националния отбор, представляващи България: Любомир Епитропов, Мирослав Стоименов, Илина Йозова, Николай Петровски и Иван Добрев. По-малките Симеон Събев и Тонислав Събев също ще вземат участие в турнира, като представители на отбора си – КПС “Етър 2000”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново