Антъни Иванов бе обявен за най-добър “Млад спортист на България” за 2017 г.

Публикувано на чт, 8 февр. 2018
229 четения

Великотърновецът Антъни Иванов бе избран за най-добрия “Млад спортист на България до 18 г.” за 2017 г. Той получи приза си на церемонията “Нощта на шампионите”, организирана от Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта. Отличените в отделните категории получиха парични премии на стойност 215 000 лв., осигурени от БСТ, който отделя 1/3 от постъпленията в игрите си за развитието на физическото възпитание и спорта в България. Само през тази година сумата възлиза на близо 28 милиона лв.
Антъни Иванов през 2017 г. се класира осми на 200 м бътерфлай на световното първенство за мъже и стана бронзов медалист в същата дисциплина от световното първенство за младежи. Ученикът в Американския колеж “Аркус” получи премия от 10 000 лева, а личният му треньор Николай Вакареев – премия от 5000 лева.
“Млад спортист на България до 23 г. е Даниел Асенов (бокс), който стана европейски шамппион по бокс за мъже и спечели купа “Странджа”. Той получи премия от 10 000 лева, а неговият треньор Димитър Мутафов – премия от 5000 лева.
“Спортист № 1 с увреждания на България” е Ружди Ружди (лека атлетика). “Отбор на България” за 2017 г. е националният ансамбъл по художествена гимнастика в състав Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Теодора Александрова и Елена Бинева. “Треньор на България” за 2017 г. стана треньорката им Весела Димитрова. В категория “Спортист на България” за 2017 г. победители очаквано станаха Григор Димитров (тенис) и неговият треньор Дани Валверду.
На церемонията спортният министър Красен Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта “Венец на победителя” на изтъкнати личности, които са чествали кръгли годишнини през 2017 г. и имат големи заслуги за българския спорт. С тази награда бяха удостоени Христо Бонев, Йордан Лечков, Николай Бухалов, Методи Савов, Иван Лебанов и Петър Киров. Почетният знак “Венец на победителя” е учреден през 2015 г. по инициатива на министър Кралев. Сред носителите на отличието до този момент е и Трифон Иванов, който го получи посмъртно.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново