Александър Нанков: “Необходими са нова структура и нови хора в “Етър”

Публикувано на вт, 3 Ное. 2015
381 четения

Александър Нанков потвърди, че е готов да се оттегли от ангажимента си към мъжкия отбор.

Представянето на мъжкия отбор на “Етър” през есенния полусезон донесе разочарование с очертаващата се перспектива за четвърта поредна година да се подвизава в аматьорския футбол, след като загуби дербитата с “Ботев” (Враца) и “Академик” (Свищов).
Още след първото поражение от врачани президентът на клуба Александър Нанков анонсира, че е на път да се оттегли от ангажиментите си към мъжкия отбор.
В последните дни из Велико Търново се заговори, че бизнесменът напуска “Етър”. Потърсихме го за коментар на ситуацията. Пред оттегляне съм от поста, потвърди Александър Нанков. Преди три години бях извикан да помагам, не е била моя инициативата.
Друг е въпросът, че се ангажирах сериозно и с много амбиции да възродим футбола във Велико Търново. Сам обаче не мога, три години се опитвам, но явно не става на парче. Направиха се много грешки.
Трябва да се смени моделът, трябва да има нови хора и нова организация. Хора, които искрено са отдадени на идеята и не търсят дивиденти. Каквото мога, направих, сега инициативата е в Община Велико Търново. Очевидно трябва да се вземе някакво решение за бъдещето на “Етър”, защото работата на парче не допринася по никакъв начин за имиджа на Велико Търново, коментира Александър Нанков.
Бизнесменът потвърди намерението си дори и при оттегляне от представителния отбор да продължи да помага на детско-юношеската школа на “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново