Алекс Енев с победа за ШК “Етър” в турнира “Слънцата на Трявна”

Публикувано на вт, 10 окт. 2023
94 четения

В 12-ото поредно издание на един от най-популярните детски турнири в страната “Слънцата на Трявна” участваха 74 деца до 14 години от България, Турция, Македония и Украйна, от които половината имаха ФИДЕ рейтинг.Те играха на класическа контрола от 30 минути + 30 секунди на ход в 7 кръга.
ШК “Етър” участва с 9 състезатели. Най-добре се представи Алекс Енев, който спечели купата при 12-годишните с 6 точки. Той покачи личния си рейтинг с 63 точки. Мартин Кънчев спечели сребърната купа при 14-годишните с 5 точки. Той беше лидер в своята възраст, но допусна нелепи загуби на финала.
Шанс за медал имаше и Виктор Стоядинов до 10 години. Той проведе отличен турнир и раздели 3-4 място с 4,5 точки. За съжаление по допълнителни показатели остана без медал, но добави 33 точки към рейтинга си. Петър Симеонов с 4, 5 точки и Калоян Стоянов с 4 заеха 7 място съответно до 12 и до 10 години. Радосвет Арабаджиев постигна 3 точки, като също направи добро впечатление.
Домакините от Трявна в лицето на Ивайло Белев и общината бяха осигурили красиви купи, допълнителни награди и традиционната шахматна торта.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново