“Академик” спечели без проблеми в Козлодуй

Публикувано на вт, 31 мар. 2015
83 четения

Свищовският “Академик” спечели с 2:0 гостуването си на “Ботев” (Козлодуй) в мач от 16-ия кръг на Северозападна В група. Победата бе очаквана, а “студентите” могат да съжаляват, че не биха по-убедително. Те имаха тотално надмощие през всичките 90 минути, но пропуснаха още няколко стопроцентови положения за гол.
Добри Петров можеше да вкара с глава, Тодор Тодоров от фаул нацели гредата.
Резултатът се запази нулев чак до 56-ата минута, когато при поредната атака на “студентите” бе отсъдена дузпа в тяхна полза. Капитанът Иван Ганев бе точен от бялата точка и материализира превъзходството на гостите – 0:1. През цялото време топката се търкаляше предимно пред вратата на домакините, но така и не премина голлинията. Последвалите опити за втори успокоителен гол дълго не даваха резултат.
Тафраджийски изскочи сам срещу вратаря, но пропусна, а удар на Ради Чанов с левия крак бе изваден от вратаря на домакините в корнер. Чак в 88-ата минута влезлият като резерва Кристиян Тафраджийски оформи крайното 0:2.
“Изключително сме доволни от играта, въпреки многото пропуски. Мачът бе на много лош терен, за съдийството на плевенската бригада мога да кажа, че бе отлично”, коментира изпълнителният директор на “Академик” Анатоли Дончев.
В следващия кръг на 5 април (неделя) от 17:00 ч. “Академик” гостува на “Етър” на стадион “Христо Ботев” в Дебелец.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново