Аероклуб Г. Оряховица със злато и бронз от държавното първенство по парашутизъм

Публикувано на пн, 4 сеп. 2017
153 четения

Отлично представяне в открития държавен шампионат по парашутизъм и в първенството на Югоизточна Европа по целно кацане записаха състезателите на Аероклуб Горна Оряховица. Заедно с него се проведе и открит шампионат на Югоизточна Европа по целно кацане.
Стефан Тюфекчиев постигна най-добър резултат сред всички българи и е първи в родния шампионат и шести в международното състезание. На държавното първенство Тюфекчиев завоюва първото място с 0,16 т.
В първата шестица намериха място още двама представители от АК Горна Оряховица. Цонко Шопов е пети, а Велислав Димитров е шести. Емил Симеонов е 11-и, а Светослав Монов е 14-и. В отборното класиране горнооряховци са на трето място, с което повториха класирането си от 2016 г. Първи са дамите от “Sky roses”, следвани от Монтана.
В открития шампионат на Югоизточна Европа по целно кацане победители станаха парашутистите от AC “Romaneiei” (Румъния). Шести е отборът на АК Горна Оряховица. В индивидуалната надпревара Стефан Тюфекчиев се класира шести от 48 участници. Шампион стана Алехандру Николау от Румъния.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново