80 деца участваха в занимания “Детска атлетика” във Велико Търново

Публикувано на пт, 7 апр. 2017
120 четения

Семинар по “Детска атлетика” се проведе в ОУ “Бачо Киро”, организиран от БФЛА и СК “Атлетика 2012”. В него взеха участие треньори и състезатели от атлетически клубове от града и региона. Лектор на заниманията, които включваха лекции и състезания с деца от I до IV кл., бе Петър Райков. В обучениeто участваха и националните състезателки Андриана Бънова (троен скок) и Моника Георгиева (800 м), които от няколко месеца работят с деца съответно в София и Г. Оряховица. Участниците в семинара организираха няколко урока по “Детска атлетика” на 80 деца от 8 до 11 г.
Именитата Габриела Петрова награди учениците от 4 кл. в ОУ “Бачо Киро”, които участваха в занимание по програма “Детска атлетика”. Най-добрата ни атлетка в тройния скок пристигна специално за награждаването на децата от тренировъчната си база в Дряново, където се готви за световното. Габи връчи грамоти на всички деца и им пожела да преследват мечтите си. Сред наградените бе и синът на футболната легенда Илиян Киряков – Илиян, който показа страхотни скоростни качества. Заниманията по “Детска атлетика” в града ще продължат през април и май, а най-талантливите ще бъдат селектирани за спортен лагер от 4 до 8 септември в Долна баня, организиран от БФЛА и ММС.
В. Търново ще бъде домакин на турнира “Мартин Петров – Марти”, част от веригата “Мтел атлетика за младежи” на 30 април, както и националните шампионати за мъже, жени, момичета и момчета до 16 г., които са на 2, 3 и 4 юни на стадион “Ивайло”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново