8 отбора с 59 играчи участваха на турнир във Върбовка

Публикувано на ср, 6 мар. 2013
575 четения

Победителите получиха купата от кмета на Върбовка Антон Антонов (вдясно).

При голям интерес и масовост премина футболният турнир на малки врати за купата на кмета на с. Върбовка, общ. Павликени. Общо 8 отбора с 59 състезатели се включиха в надпреварата, като най-многоброен бе съставът на ветераните, изграден от 13 футболисти.
Наградният фонд т.г. бе осигурен от председателя на Общинския съвет в Павликени – футболни топки, от земеделския производител Христо Рачев – 100 лв. и от ПП ГЕРБ – купите и медалите.
В двайсетте изиграни мача бяха вкарани общо 300 гола. Накрая два отбора – “Али” и “Шаро” завършиха с равни точки – по 19, но “Али” стана първи заради головата си разлика 67:20, докато конкурентът му имаше 67:32.
Отборът победител получи голямата купа на кметство Върбовка, футболна топка и парична премия от 50 лв., като отличията му бяха връчени от кмета на Върбовка Антон Антонов. Втори остана съставът на “Шаро”, който получи също купа, 30 лв. парична награда и футболна топка, връчени от председателя на Общинския съвет в Павликени инж. Дончо Дончев.
Третото място зае отборът на ветераните – “Параван”, който събра 15 точки. Той бе награден с купа, 20 лв. премия и футболна топка от инж. Тихомир Трифонов – отговорник за младежки и спортни дейности при община Павликени.
В класирането следват отборите на Капла (12 т.), Кадир (9 т.), Дачко (4 т.), Гоши (3 т.) и Красимир (3 т.).
Голмайстор стана Али Шерифов с 28 попадения. Купата му бе връчена от председателя на комисия по младежта и спорта в Павликени Христо Кавалски.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново