7 медала спечелиха младите катерачи

Публикувано на чт, 9 апр. 2015
288 четения

Катерачите ог региона спечелиха 1 златен, 3 сребърни и 3 бронзови отличия в турнира за купа “Алтиус Климбинг”, втори кръг от купата на България по спортно катерене.  Най-добре се представи Антонина Иванова от Алпийски клуб “Трапезица 1957”. Великотърновката спечели златен медал на скорост и взе сребро на трудност при девойки 18-19 г. В същата възраст при юношите съотборникът ѝ Владислав Ангелов взе сребърни отличия в двете дисциплини. Ангелов бе най-бърз по първия маршрут на скорост, но във втория бе изпреварен от Васил Цветков от “Селт”, който спечели и надпреварата на трудност.
При юноши (16-17 г.) Тодор Шарков, който бе единственият представител на АК “Еделвайс 74” (Килифарево), завоюва 2 бронзови медала. На скорост само 7 стотни разделиха Тодор от второто място. При момчета (14-15 г.) Йордан Разсуканов от ТД “Чумерна 1901” (Елена) е четвърти на трудност и пети на скорост.
Две четвърти места при момичета (12-13 г.) е активът на Ани Трендафилова от АК “Трапезица 1902”. При момчетата в тази възраст областта бе представена от трима състезатели от Елена. Иван Димитров е седми на трудност и десети на скорост, Георги Стоянов е осми на скорост и девети на трудност, а Траян Матеев е съответно девети и десети. Във възрастовата група момчета 10-11 г. Йоан Михайлов “Трапезица 1957” е трети на трудност и осми на скорост. Съотборникът му Тони Станчев зае седмо и десето място в двете дисциплини.
При момичетата Ниа Недялкова е 9-а на трудност и 13-а на скорост, Илиана Петрова е 10-а и 15-а. Христо Трендафилов завърши на шесто място в двете дисциплини при момчета (8-9 г.), Екатерина Стоянова е седма на трудност и осма на скорост при момичета до 9 г.
В отборното класиране АК “Трапезица 1957” е шести с 15 т., “Еделвайс 74” е девети с 2 т. Носител на купа “Алтиус” стана НСА.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново