63 шахматисти участваха в турнира “Коледна звезда”

Публикувано на ср, 21 Дек. 2016
211 четения

За втора поредна година във Велико Търново се проведе детски коледен турнир “Коледна звезда”. Организатор на състезанието беше ШК “Асеневци” (В. Търново) в лицето на Цвета Галунова и Даян Нинов, които вече трета поредна година развиват и тренировъчна дейност с деца от местните училища.
В състезанието участваха 63 деца от школата на ШК “Асеневци”, от училищата СУ “Вела Благоева”, ОУ “Димитър Благоев” и ОУ “Бачо Киро”. В турнира се включиха и седем деца от новооткрития клон на клуба в Павликени. От ноември насам Цвета и Даян провеждат и там тренировки с деца.
Победител в турнира стана Атанас Атанасов, който раздели 1-2 място с Михаил Стефанов с по 5 от 5 възможни точки и двамата изиграха решаваща партия помежду си, която да определи шампиона. Наско надделя в директната битка и заслужено грабна купа “Коледна звезда”. Трети стана Атанас Сидеров, следван от Виктор Кирчев, Димитър Марков, който бе м.г. носител на купата, и Берк Ружди. Първа при момичетата е Белослава Друмева, следвана от Александра Хаджиева и Вероника Стефанова. При децата от 1-ви клас победител стана Цветомир Костадинов, при второкласниците спечели Яна Христова. При третокласниците триумфира Денислав Христов, а от четвъртокласниците най-добре се представи Искрен Стоянов.
Всички деца получиха грамоти за участие в турнира, за победителя имаше купа, бяха раздадени 18 медала и над 20 предметни награди. Състезанието беше част от веригата турнири “Асеневци”. Тя включва още два вътрешни турнира, след които ще се направи генерално класиране, за да се излъчат шампионите на ШК “Асеневци”, както и отборите за момчета и момичета, които да представят клуба на държавните индивидуални и отборни първенства. С “Коледна звезда” ШК “Асеневци” изпрати 2016 г., която бе и основополагаща за най-бързо развиващия се шахматен клуб в страната. Тренировките догодина продължават по вече установения график, с групи за напреднали и начинаещи: ОУ “Бачо Киро”: понеделник, сряда и петък от 17:15 до 18:00 ч., СУ “Вела Благоева”: вторник и четвъртък от 17:15 до 18:00 ч., ОУ “Димитър Благоев”: понеделник и сряда от 16:00 до 16:45 ч.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново