5 златни медала за “Локомотив” в ММА

Публикувано на ср, 10 ян. 2018
235 четения

35 бойци от 5 български клуба участваха на Националния турнир по ММА за аматьори в Горна Оряховица. Състезанието бе посветено на 25 г. от създаването на Клуба по бойни спортове в града и 70-ата годишнина на неговия създател и треньор Кръстю Джамбазов. За турнира в Горна Оряховица дойде председателят на българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки.
“Благодаря на всички, които дойдоха да уважат 70-годишнината на Кръстю Джамбазов. Той е гордост за федерацията. Малко са хората като него, които работят с душа и сърце за възпитанието на младите хора в спортен дух”, каза Станислав Недков. Кръстю Джамбазов получи от Стъки почетен плакет на федерацията за приноса му в развитието на ММА и бойните спортове в страната. Приветствие към състезатели и гости отправи и кметът на Общината инж. Добромир Добрев, който получи медал за принос в развитието на бойните спортове.
За 25-годишната си дейност състезателите от КБПИ “Локомотив” са завоювали 14 медала от световни и 8 от европейски първенства. Трите световни титли, 7 сребърни и 12 бронзови медала в самбото, бойното самбо и ММА са гордост за Кръстю Джамбазов.
Пет златни медала и купа за отборното първо място спечелиха в сегашния турнир горнооряховските състезатели. При кадетите Михаил Минчев стана шампион в кат. 52 кг. До 56 кг финалът бе горнооряховски, като Мирослав Илиев надделя над съотборника си Ростислав Ефремов. Много ценен бе успехът на Ивалин Добрев в спора за златото – над четирикратния балкански шампион Иван Желязков.
Шампион при 84-килограмовите кадети стана Валентин Борисов, а със сребро се окичиха съотборниците му Диян Андреев и Мартин Занчев, съответно до 65 и до 70 кг. Петия златен медал за “Локомотив” донесе Божидар Иванов до 84 кг при мъжете. Със сребро трябваше да се задоволи Георги Недев при юношите до 70 кг, след като счупи пръст. Купата за отборното първо място стана притежание на “Локомотив”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново